Χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια προωθητική ενέργεια, η Square Enix διέθεσε το The Last Remnant Remastered στα Apple App Store και Google Play.

Η Ιαπωνική εταιρεία που ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την διάθεση του Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition αποφάσισε πρόσφατα να διαθέσει το The Last Remnant Remastered για συσκευές iOS και Android. Η Square Enix είχε πρωτολανσάρει το role-playing παιχνίδι για το Xbox 360 το 2008, λαμβάνοντας μέτριες κριτικές εξαιτίας των διάφορων τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν όπως προβλήματα με τα γραφικά ή με τα ασυνεπή framerates κ.ά. Βεβαίως, αρκετά παιχνίδια τότε που χρησιμοποιούσαν την μηχανή γραφικών Unreal Engine 3 παρουσίασαν διάφορα προβλήματα (π.χ Mass Effect). Ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε για PC –με τα περισσότερα προβλήματα να διορθώνονται- και επανακυκλοφόρησε για τα PlayStation 4 και Nintendo Switch πριν από περίπου ένα χρόνο. Χάρη στην κυκλοφορία του για PC αλλά και την επανακυκλοφορία του πέρυσι κέρδισε αρκετούς νέους φίλους.

Τώρα, διατίθεται για όσους χρήστες έχουν συσκευές Android και iOS αλλά όπως σχεδόν όλα τα mobile ports της Square Enix στοιχίζει αρκετά περισσότερα από ένα τυπικό παιχνίδι για τις συγκεκριμένες πλατφόρμες. Έτσι, θα σας στοιχίσει €21,99. Επίσης απαιτείται 8.5GB ελεύθερος χώρος στην iOS συσκευή σας ή 6.1GB στην Android συσκευή σας για την εγκατάσταση του τίτλου.

Engadget