Το Baldur's Gate 3, το πολυαναμενόμενο RPG, δεν θα κυκλοφορήσει στο Game Pass, σύμφωνα με τον Swen Vincke, ιδρυτή της Larian Studios.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο IGN, ο Vincke δήλωσε απερίφραστα ότι το παιχνίδι δεν θα αποτελέσει μέρος της συνδρομητικής πλατφόρμας παιχνιδιών της Microsoft. Την απόφαση αυτή οριστικοποίησε ξανά η εταιρεία ανάπτυξης, μια εβδομάδα μετά την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού στις κονσόλες Xbox Series X/S.

Η ουσία αυτής της απόφασης έγκειται στην έννοια της αντιλαμβανόμενης αξίας. Ο Vincke υπογράμμισε ότι το Baldur's Gate 3 είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, διαθέσιμο σε μια λογική τιμή. Σε αντίθεση με πολλούς τίτλους, αποφεύγει τις μικροσυναλλαγές και προσφέρει μια πλήρη αφηγηματική εμπειρία. Οι gamers κερδίζουν πίσω πραγματικά την αξία των χρημάτων τους, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι για να τελειώσει το παιχνίδι, χρειάζεται περισσότερες από 140 ώρες, που μεταφράζεται σε περίπου 40 σεντς ανά ώρα, αποτελώντας ένα "value for money" βιντεοπαιχνίδι.

Η Larian Studios, σε αντίθεση με τον τεχνολογικό γίγαντα Microsoft, λειτουργεί ως μικρότερη ανεξάρτητη εταιρεία. Ο Vincke υπογράμμισε τη σημασία των gamers που πληρώνουν την πλήρη τιμή για το Baldur's Gate 3, καθώς η υποστήριξή τους επιτρέπει στο στούντιο να προχωρήσει με άλλα projects.

Η απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει επίσης μια ευρύτερη συζήτηση στην κοινότητα των παιχνιδιών γύρω από το μοντέλο των συνδρομητικών υπηρεσιών streaming όπως το Game Pass. Ενώ οι καταναλωτές απολαμβάνουν την ευκολία του να πληρώνουν ένα "μικρό" μηνιαίο τέλος για πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη παιχνιδιών, ο αντίκτυπός του στους προγραμματιστές παραμένει θέμα διαφωνίας. Ορισμένα μικρότερα στούντιο εκτιμούν την έκθεση που συνεπάγεται η ένταξη στο Game Pass, ενώ άλλα, όπως η Take Two, το θεωρούν ως μια χαμένη ευκαιρία για τους εκδότες. Ο επικεφαλής της Sony, Jim Ryan, χαρακτήρισε μάλιστα την πλατφόρμα ως "καταστροφική για την αξία των videogames", αν και είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας ότι η συγκεκριμένη άποψη προέρχεται από τον κύριο ανταγωνιστή.

Η Microsoft, ωστόσο, υποστηρίζει ακράδαντα ότι το Game Pass στην πραγματικότητα αυξάνει τις πωλήσεις των τίτλων που περιλαμβάνει. Οι gamers συχνά ανακαλύπτουν και "κολλάνε" με παιχνίδια που διαφορετικά δεν θα είχαν δοκιμάσει. Καθώς η βιομηχανία παλεύει με αυτή τη συνεχιζόμενη συζήτηση, η τύχη παιχνιδιών όπως το Baldur's Gate 3 συνεχίζει να διαμορφώνει το τοπίο των συνδρομητικών gaming υπηρεσιών.

  • Like 9
  • Thanks 7