Μέσω του Damage Shield οι cheaters πλέον δεν κάνουν καθόλου ζημιά στους κανονικούς παίκτες

Όπως έχει δείξει η ιστορία με το Call of Duty και άλλα δημοφιλή παιχνίδια, το ban δεν είναι λύση καθώς οι cheaters μπορούν να κάνουν απλά νέο λογαριασμό. Έτσι βρέθηκαν άλλοι τρόποι που έρχονται να εξισορροπήσουν την κατάσταση, με το Call of Duty Warzone να δίνει "cheats" στους κανονικούς παίκτες. Το νέο Damage Shield του Ricochet anti-cheat αποτρέπει τη ζημιά από τα πυρά των cheaters και έτσι, δίνει το πάνω χέρι για να τα βγάλετε πέρα με τέτοιους παίκτες.

Ακολουθεί βίντεο του YouTuber TimTheTatman, στον οποίο έτυχε μια τέτοια περίπτωση (περίπου στο 1:13).

Μέσω ενός blog post, η Activision ανακοίνωσε πως το νέο μέτρο αυτό ενεργοποιείται μόνο όταν ο server εντοπίσει έναν cheater που τροποποιεί το παιχνίδι σε πραγματικό χρόνο, ενώ επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχει περίπτωση για το παιχνίδι να ενεργοποιήσει το Damage Shield τυχαία ή από λάθος. "Δε θα παρέμβουμε ποτέ σε μάχες μεταξύ ατόμων που ακολουθούν τους κανονισμούς της κοινότητας" πρόσθεσε η εταιρεία.

Επιπλέον, η εταιρεία προειδοποιεί τους cheaters πως θα τους αποκλείσει από όλη τη σειρά παιχνιδιών και όχι μόνο στο συγκεκριμένο τίτλο (Warzone), προσθέτοντας πως τα ban θα αφορούν και τα μελλοντικά μέρη.

Το cheating στα βιντεοπαιχνίδια έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και επηρεάζει πολλά παιχνίδια, με επαγγελματίες gamers να αποχωρούν από τις σχετικές κοινότητες και με πολλούς παίκτες κονσόλας να απορρίπτουν το cross-play με PC λόγω τέτοιων περιπτώσεων. Πρόσφατα η Epic ανακοίνωσε πως δε θα ενημερώσει το Fortnite για να τρέχει στο Steam Deck λόγω φόβου για cheaters, ενώ  η Activision πρόσθεσε δικούς της kernel-level drivers για PC για να αποτρέψει cheaters στα παιχνίδια της.

  • Like 8
  • Thanks 1
  • Confused 1