Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, που είναι ιδιοκτησία της Tencent

Η επένδυση της Tencent στην TiMi Studios για την ανάπτυξη του Call of Duty: Mobile φαίνεται να ήταν η σωστή απόφαση, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η εταιρεία ανάπτυξης του πετυχημένου mobile τίτλου σημείωσε έσοδα ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2020.

Το άρθρο συνεχίζει και αναφέρει πως τέτοια ποσά καθιστούν το στούντιο μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου. Σε αυτό το σημείο το Reuters δεν αναφέρει ακριβείς στοιχεία για ποιον λόγο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο, αλλά σε σύγκριση με την Activision Blizzard που σημείωσε έσοδα $8,09 δις, τα δύο επιπλέον δις της TiMi είναι αρκετά μεγάλη υπόθεση.

Μπορεί η TiMi να μην είναι γνωστό όνομα σε πολλούς, αλλά τα παιχνίδια της συγκεντρώνουν καθημερινά τεράστιους αριθμούς παικτών. Το Call of Duty: Mobile είχε το μεγαλύτερο ντεμπούτο σε mobile τίτλο όταν κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2019, ξεπερνώντας τις 100 εκατομμύρια λήψεις σε μόλις μια εβδομάδα διάθεσης. Το Honor of Kings που είναι επίσης της TiMi και μόνο διαθέσιμο στην Κίνα, είχε καθημερινά 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κατά τον Νοέμβριο του 2020.

Με τέτοια ποσά είναι λογικό να μην υπάρχει ξεκούραση για τις δύο εταιρείες, με την TiMi να προσλαμβάνει προσωπικό για ένα νέο ΑΑΑ τίτλο που θα θυμίζει την εικονική κοινότητα της ταινίας Ready Player One, το οποίο θα γίνει το δικό της metaverse όπως έχει κάνει και το Fortnite.

Φυσικάοι επενδύσεις της Tencent στις ΗΠΑ συνεχίζονται, καθώς η εταιρεία έχει σκοπό να ανοίξει παράρτημα της TiMi στο Λος Άντζελες και το 2015 ολοκλήρωσε την εξαγορά της Riot Games. Επίσης το 2012 είχε αγοράσει το 40% της Epic Games και τέλος, είανι κάτοχος του Lightspeed & Quantum στούντιο που ανέπτυξε το PUBG Mobile, που πρόσφατα ξεπέρασε τις ένα δισεκατομμύριο λήψεις παγκοσμίως.