Το Starfield είναι αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους τίτλους της Microsoft φέτος και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων gamers. Το RPG διαθέτει εξαιρετικά πλούσιο περιεχόμενο με τη Bethesda Game Studios να αποκαλύπτει νωρίτερα φέτος ότι το συγκεκριμένο περιεχόμενο θα απαιτούσε 125GB αποθηκευτικού χώρου.

Αν η παραπάνω απαίτηση όσον αφορά τον χώρο αποθήκευσης δεν σας φάνηκε υπερβολική, τότε ενδεχομένως να αλλάξετε με το αναθεωρημένο μέγεθος του αρχείου που θα καταλαμβάνει χώρο στον υπολογιστή ή στην παιχνιδοκονσόλα Xbox Series X: περίπου 140GB στο PC! Τη σχετική πληροφορία αποκάλυψε πρόσφατα η Microsoft, σύμφωνα με την οποία το Starfield θα απαιτεί 139,84GB χώρου SSD στο PC και 126,1GB στο Xbox Series X.

Η συγκεκριμένη απαίτηση καθιστά το Starfield ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια single-player και δείχνει την ολοένα και πιο δημοφιλή τάση στα παιχνίδια να απαιτούνται περισσότερα από 100GB αποθηκευτικού χώρου για τη λειτουργία τους. Όπως και να το δει κάποιος, το μέγεθος του αρχείου είναι εκπληκτικά μεγάλο. Λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη το εύρος του παιχνιδιού και το γεγονός ότι περιλαμβάνει σύμφωνα με αναφορές 100 πλανητικά συστήματα με 1000 πλανήτες που μπορούν να επισκεφθούν οι gamers, μάλλον είναι λογικό.

Starfield-File-Size.jpg

Ευτυχώς, οι τιμές των αποθηκευτικών μονάδων SSD (να αναφέρουμε ότι όσοι χρήστες έχουν HDD δεν θα μπορούν να παίξουν το παιχνίδι καθώς η ύπαρξη SSD συμπεριλαμβάνεται στις ελάχιστες απαιτήσεις και είναι υποχρεωτική) εξακολουθούν να πέφτουν οπότε το πιθανότερο είναι οι περισσότεροι gamers που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα PC να έχουν ήδη αναβαθμίσει και να είναι έτοιμοι για το παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά, η Microsoft προσφέρει διάφορες επιλογές επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου για τις κονσόλες Xbox Series X|S με τη βοήθεια της Seagate (πρόσφατα παρουσιάστηκε και ένα μοντέλο 1TB μαζί με την Western Digital).

Το Starfield έγινε «χρυσό» πρόσφατα και οι ημερομηνίες προφόρτωσης (preload) του παιχνιδιού αποκαλύφθηκαν επίσημα με τους χρήστες Xbox Series X|S να μπορούν να κατεβάσουν το παιχνίδι από τις 17 Αυγούστου και τους χρήστες PC να μπορούν να το κατεβάσουν από τις 30 Αυγούστου.

Να αναφέρουμε επίσης ότι το παιχνίδι πρόκειται να διαθέτει ένα σύστημα φυλακής παρόμοιο με αυτό του Skyrim και πως όσον αφορά τους χαρακτήρες, περιλαμβάνει 20 μοναδικά μέλη πληρώματος, καθένα με τις δικές του δεξιότητες ενώ επίσης έγινε γνωστό ότι οι παίκτες θα μπορούν να αγοράζουν κατοικίες στο παιχνίδι. Λαμβάνοντας υπόψη λοιπόν το εύρος του παιχνιδιού και των δυνατοτήτων που παρέχονται στον παίκτη, τέτοιες εντυπωσιακές απαιτήσεις όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο δεν μοιάζουν και ιδιαίτερα παράλογες τελικά. Μπορείτε να δείτε τις πλήρεις απαιτήσεις συστήματος του Starfield παρακάτω.

Starfield-System-Requirements-Cropped.jpg

Το Starfield αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου και αν και πολλοί gamers δηλώνουν εξαιρετικά ενθουσιασμένοι με το παιχνίδι υπάρχουν και αρκετοί… θυμωμένοι χρήστες που απειλούν με «review bombs» με τη κυκλοφορία του για να καταστρέψουν τη φήμη του. Το πιθανότερο πάντως είναι να μην επηρεάσουν την εμπορική πορεία του παιχνιδιού καθώς η Bethesda Game Studios «τα έχει δώσει όλα» καθώς πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι με original IP παιχνίδι εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.

  • Like 7
  • Confused 1