Οι απανταχού gamers σίγουρα θυμούνται τον "μαύρο Απρίλιο" που έζησε η υπηρεσία PlayStation Network το 2011. Η online υπηρεσία του PlayStation 3 έπεσε θύμα hacking, αφήνοντας τους χρήστες ένα μήνα χωρίς πρόσβαση σε αυτή, ενώ αρκετά στοιχεία έπεσαν στα χέρια των δραστών.

Λίγο καιρό μετά η ICO, μέσω της αντίστοιχης δικαστικής απόφασης, επέδειξε υπαίτια την ίδια τη Sony, με την κατηγορία ότι δε μπόρεσε να προστατέψει αναλόγως τους πάνω από 70 εκατομμύρια χρήστες που είχε εκείνη την περίοδο το PSN. Η εταιρεία τότε προσέβαλε την εν λόγω απόφαση, με τη δικαστική διαμάχη να συνεχίζεται έως και σήμερα. Τελικά, ύστερα από 2 σχεδόν χρόνια διαπραγματεύσεων, η Sony σταμάτησε τις ενστάσεις και πλήρωσε το ποσό των περίπου 300 χιλιάδων Ευρώ που της επιβλήθηκε, δίνοντας έτσι ένα οριστικό τέλος στην ιστορία.

 

Η Sony, από τη στιγμή που βγήκε η κατά της απόφαση, δήλωνε πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να αποδεικνύει εμπράκτως τη διαρροή στοιχείων πιστωτικών καρτών των μελών της υπηρεσίας, τη στιγμή μάλιστα που το μεγαλύτερο πλήγμα το είχε δεχθεί η ίδια η εταιρεία, τόσο για την αξιοπιστία της, όσο και για την ικανότητα επίλυσης του προβλήματος. Ελπίζουμε αυτή να ήταν η πρώτη και η τελευταία ανάλογη επίθεση.

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/uk/2013/07/15/sony-drops-appeal-and-pays-250000-uk-fine-for-data-lost-in-2011-playstation-network-hack/[/url]']thenextweb.com