Το PlayStation VR κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2016 από τη Sony ως την αποκλειστική πρόταση για παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας του PlayStation 4.

Η Ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι στο διάστημα αυτό των 22 μηνών, έχει πουλήσει παγκοσμίως περισσότερα από 3 εκατομμύρια PlayStation VR, μια επίδοση που φέρνει το περιφερειακό της Sony στην κορυφή των συστημάτων VR και με τεράστια διαφορά από τις υπόλοιπες προτάσεις. Σε αυτές περιλαμβάνεται το HTC Vive καθώς και το Oculus Rift, δύο συστήματα που μπορεί να ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους όμως προϋποθέτουν ένα πολύ δυνατό -και ακριβό- υπολογιστή σε αντίθεση με το PSVR που χρειάζεται μόνο το PlayStation 4 για να λειτουργήσει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Variety, το Elder Scrolls V: Skyrim VR είναι το δημοφιλέστερο παιχνίδι της πλατφόρμας, με την αρχική έκδοση του Skyrim να έχει κυκλοφορήσει το 2011 και τη Bethesa να κρατά από τότε το παιχνίδι στην επικαιρότητα κυκλοφορώντας εκδόσεις για διάφορα συστήματα. Το PlayStation 4 είναι η δημοφιλέστερη κονσόλα αυτής της γενιάς με περισσότερες από 82 εκατομμύρια πωλήσεις κάτι που σημαίνει ότι μόνο ένα μικρό κομμάτι της βάσης χρηστών του, έχουν προχωρήσει στην αγορά ενός PSVR. 

Το PlayStation VR έρχεται σε ένα πακέτο αξίας $300 που περιλαμβάνει εκτός από το ίδιο το VR σύστημα της Sony, μια κάμερα και ένα παιχνίδι όπως το Doom VR. Αν και φθηνότερο από άλλες προτάσεις (για υπολογιστές), δε παύει να αποτελεί μια ακριβή αγορά για όποιον ενδιαφέρεται να μπει στον κόσμο της εικονικής πραγματικότηtας, με τους κύριους αντιπάλους του PlayStation 4, το Xbox One και το Switch, δεν υποστηρίζουν την τεχνολογία αυτή.

VentureBeat