Η λειτουργία θα εμφανίζει τα πρόσφατα βίντεο και screenshots του παίκτη στο κινητό και ήδη βρίσκεται σε δοκιμασίες σε Καναδά και Ιαπωνία

Η Sony δοκιμάζει έναν νέο τρόπο για τους παίκτες να μοιράζονται τα βίντεο και screenshots, που καταγράφουν στην PlayStation 5 κονσόλα τους, μέσω του PlayStation app. Η νέα λειτουργία αυτή είναι μέρος μιας "περιορισμένης διάθεσης beta", διαθέσιμη σε όλους του PS5 κατόχους σε Καναδά και Ιαπωνία.

Αφού ενεργοποιηθεί η νέα λειτουργία, οι νέες καταγραφές θα αρχίσουν να εμφανίζονται στην εφαρμογή. "Βίντεο και εικόνες παιχνιδιών θα είναι διαθέσιμα στο PlayStation app για 14 ημέρες μετά την δημιουργία τους στο PS5" αναφέρει η Sony σε ένα FAQ. Επίσης δεν απαιτείται συνδρομή PlayStation Plus για τη χρήση της λειτουργίας (τουλάχιστον στην τρέχουσα beta φάση).

Δυστυχώς η ανάλυση των βίντεο εντός της εφαρμογής περιορίζεται στα 1080p, με τη Sony να δηλώνει πως βίντεο με υψηλότερη ανάλυση δε θα ανεβαίνουν από την κονσόλα. Αν ο χρήστης διαγράψει κάποιο βίντεο ή εικόνα από την κονσόλα του, θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο μέσω της PlayStation εφαρμογής.

Η Sony έχει ανεβάσει μια σχετική σελίδα με περισσότερες πληροφορίες, αλλά δυστυχώς είναι μόνο για χρήστες στη Β. Αμερική και για την Ελλάδα, παρουσιάζεται σφάλμα. Για όσους όμως ενδιαφέρονται, υπάρχουν εικόνες που δείχνουν τι περιέχει η σελίδα.

sony-ps-app-us-info.png