Η Sony κυκλοφορεί σήμερα μια μεγάλη νέα ενημέρωση για το PS5, ένα μήνα αφότου άρχισε να δοκιμάζει τις αλλαγές με όσους προχώρησαν στην εγκατάσταση της beta έκδοσης.

Οι κύριες προσθήκες που φέρνει η νέα αναβάθμιση είναι οι εξής:

  • Νέα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας, όπως η χρήση δεύτερου DualSense χειριστηρίου για διευκόλυνση.
  • Νέες επιλογές ήχου που επιτρέπουν να απολαύσεις το 3D Audio που δημιουργεί η Tempest 3D AudioTech σε συμβατές με Dolby Atmos HDMI συσκευές
  • Νέοι τρόποι για σύνδεση με άλλους παίκτες και νέες επιλογές στα multiplayer sessions σου
  • Υποστήριξη για M.2 SSD μεγαλύτερης χωρητικότητας (έως 8TB)

Αναλυτικά, η υποστήριξη Dolby Atmos έρχεται με τη μορφή της υλοποίησης 3D Audio της Sony (Tempest 3D AudioTech). Είναι συμβατή με συσκευές Dolby Atmos, όπως ηχομπάρες, τηλεοράσεις ή συστήματα οικιακού κινηματογράφου. Εφαρμογές πολυμέσων όπως το Netflix μπορούν επίσης να ενημερώσουν σύντομα τις εφαρμογές τους στο PS5 για την υποστήριξη ήχου Dolby Atmos σε συμβατό περιεχόμενο.

image.png.a90c9bd506e2c71128c90f03334cc0f9.png

Επιπλέον, μπορείτε τώρα να απενεργοποιήσετε τον ήχο του PS5 που ακούγεται όταν ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε την κονσόλα ή ακόμα και όταν αυτή μπαίνει σε κατάσταση αναμονής μετά από αδράνεια. Αν θέλετε απλώς να ρυθμίσετε την ένταση του ηχητικού σήματος, υπάρχει τώρα μια σχετική επιλογή.

Μια από τις πιο χρήσιμες νέες προσθήκες είναι η δυνατότητα χρήσης ενός δεύτερου χειριστηρίου DualSense για βοήθεια. "Μπορείτε τώρα να αναθέσετε ένα δεύτερο χειριστήριο σε έναν λογαριασμό ως χειριστήριο υποβοήθησης και να χρησιμοποιήσετε δύο χειριστήρια για να χειριστείτε την κονσόλα PS5 σαν να χρησιμοποιούσατε ένα μόνο χειριστήριο", εξηγεί ο Hideaki Nishino, της Sony Interactive Entertainment. Η λειτουργία εισάγει έναν νέο τρόπο για να απολαμβάνετε παιχνίδια σε συνεργασία με άλλους ή να βοηθάτε έναν φίλο ή ένα παιδί να πλοηγηθεί σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο τμήμα ενός παιχνιδιού".

image.png.a0defc3d1248db389e407ae916606c29.png

Η Ιαπωνική εταιρεία βελτιώνει επίσης την υποστήριξη επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου M.2 SSD με το όριο βα φτάνει πλέον τα 8TB . Θα εξακολουθείτε να χρειάζεστε έναν SSD M.2 που να πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις, αλλά υπάρχουν τώρα περισσότερες επιλογές για τους κατόχους PS5 που θέλουν πολύ περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

Η Sony προχωρά επίσης μια σειρά από βελτιώσεις στο UI και κάποιες γενικές αλλαγές στην πλοήγηση με την τελευταία ενημέρωση. Μπορείτε πλέον να ενεργοποιήσετε την απτική ανάδραση από ένα χειριστήριο DualSense κατά την πλοήγηση στο περιβάλλον εργασίας χρήστη του PS5. 

Οι φωνητικές εντολές έχουν βελτιωθεί, με τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε το "Hey PlayStation, help" για να βρείτε σελίδες υποστήριξης και το "Hey PlayStation, what's new?" για να μάθετε όλα τα νέα χαρακτηριστικά του PS5 σε ενημερώσεις όπως αυτή.

Κάποιες από τις κοινωνικές πτυχές του PS5 δέχονται μερικές ευπρόσδεκτες αλλαγές. Θα μπορείτε πλέον να προσκαλείτε παίκτες σε μια κλειστή παρέα χωρίς να τους προσθέσετε σε μια ομάδα, καθώς και να στέλνετε προσκλήσεις για ανοιχτά ή κλειστά πάρτι σε ομάδες αντί για έναν μόνο φίλο. Μπορείτε επίσης τώρα να βλέπετε μια προεπισκόπηση κάποιου που μοιράζεται την οθόνη του πριν συμμετάσχετε σε ένα πάρτι, ενώ είναι τώρα πιο εύκολο να δείτε ποιοι φίλοι είναι σε πάρτι στην καρτέλα φίλων. Η Sony προσθέτει επίσης αντιδράσεις emoji για τα μηνύματα.

Η υποστήριξη PS Remote Play επεκτείνεται επίσης σε πρόσθετες συσκευές Android TV. Η εφαρμογή PS Remote Play είναι πλέον διαθέσιμη σε συσκευές Android TV OS 12, συμπεριλαμβανομένου του Chromecast με Google TV (4K) και του Bravia XR A95L της Sony.

  • Like 4