Από ότι φαίνεται, το παιχνίδι Half-Life: Alyx έδωσε σημαντική ώθηση στο VR gaming.

Η ιστοσελίδα Road to VR χρησιμοποιώντας ιστορικά δεδομένα αλλά και δεδομένα που προήλθαν απευθείας από την Valve υπολόγισε ότι οι χρήστες του Steam προσέθεσαν σχεδόν 950 χιλιάδες headsets εικονικής πραγματικότητας τον Απρίλιο, αριθμός που δείχνει σημαντική αύξηση σε σχέση με τον μήνα Μάρτιο. Αν και το Steam δεν παρέχει πληροφόρηση για το πόσα από αυτά τα headsets εικονικής πραγματικότητας ήταν καινούρια –είναι πιθανό αρκετά από αυτά να συνδέθηκαν στο Steam για πρώτη φορά- είναι ξεκάθαρο ότι το παιχνίδι έδωσε σημαντική ώθηση στην υϊοθέτηση του SteamVR.

Τα δεδομένα επίσης μας δίνουν και μία εικόνα για το ποια headsets χρησιμοποιούνται από τους χρήστες, με το Oculus Quest να διπλασιάζει το μερίδιο του τον Απρίλιο. Η δυνατότητα χρήσης του Quest ως PC headset που προστέθηκε πρόσφατα ενδεχομένως πάντως να έδωσε μία ώθηση στο gaming εικονικής πραγματικότητας πριν τη διάθεση του παιχνιδιού Half-Life: Alyx στις 23 Μαρτίου. Αύξηση «είδε» και το Index headset της ίδιας της Valve, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό. Αν και θεωρείται το ιδανικό headset για το Half-Life: Alyx, η υψηλή τιμή του αναμφισβήτητα αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την υϊοθέτηση του από πολλούς χρήστες. Οι περισσότεροι gamers χρησιμοποιούν Oculus (44,6%) ή headsets της HTC (30,3%).

Τα δεδομένα πάντως δείχνουν ότι η εικονική πραγματικότητα έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει ωσότου να καθιερωθεί μεταξύ των χρηστών του Steam. Παρά τα 2,7 εκατομμύρια συνδεδεμένα headsets, μόλις το 1,9% των χρηστών του Steam έχει ένα VR headset. Παρόλα αυτά, η επιτυχία του Half-Life: Alyx ενδεχομένως να ωθήσει κάποιους developers να «γράψουν» περισσότερα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας.

Engadget

  • Like 3
  • Thanks 1