Το Steam σταμάτησε επίσημα από την 1η Ιανουαρίου του 2024 να υποστηρίζει τα λειτουργικά συστήματα Windows 7, Windows 8 και Windows 8.1. 

Όσοι έχουν εγκατεστημένο τον client του Steam σε ένα υπολογιστή που διαθέτει κάποιο από τα παραπάνω λειτουργικά συστήματα, πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι εφεξής δεν πρόκειται να λαμβάνει ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένων και διάφορων κρίσιμης σημασίας ενημερώσεων ασφαλείας.

Το τμήμα επίσης υποστήριξης του Steam δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει τεχνική βοήθεια σε χρήστες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα παλαιότερα αυτά λειτουργικά συστήματα. Η Valve επίσης δεν μπορεί να εγγυηθεί την αδιάλειπτη λειτουργία και την ασφάλεια του client του Steam ή ακόμα και των παιχνιδιών που αγοράζονται μέσω του client σε μη υποστηριζόμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Windows. Οι χρήστες ενθαρρύνονται να προχωρήσουν στην αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος τους σε μια νεότερη έκδοση, όπως στα Windows 10 ή 11 για να διασφαλίσουν ότι το Steam και τα παιχνίδια του θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν σωστά.

Η αλλαγή είναι απαραίτητη επειδή αρκετές από τις βασικές λειτουργίες του Steam βασίζονται σε μια ενσωματωμένη έκδοση του Google Chrome που δεν λειτουργεί πλέον στις παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Οι μελλοντικές εκδόσεις του Steam θα απαιτούν επίσης χαρακτηριστικά και ενημερώσεις ασφαλείας που υπάρχουν μόνο στο λειτουργικό σύστημα Windows 10 ή σε μεταγενέστερη έκδοση. 

Με τη Microsoft να έχει ανακοινώσει τον τερματισμό της διάθεσης ενημερώσεων ασφαλείας και της τεχνικής υποστήριξης για τα Windows 7 από το 2020 και για τα Windows 8.1 από το 2023, οι συγκεκριμένες παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft είναι πλέον περισσότερο ευάλωτες σε επιθέσεις hacking ή σε malware και exploits όταν συνδέονται στο Internet. Συγκεκριμένο malware μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση του υπολογιστή, να δημιουργήσει προβλήματα σταθερότητας του client του Steam και των παιχνιδιών ή ακόμα και να χρησιμοποιηθεί για την κλοπή των διαπιστευτηρίων του λογαριασμού σας στο Steam. Η Valve καλεί τους χρήστες του Steam να προχωρήσουν σε ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή τους σε μία υποστηριζόμενη έκδοση των Windows ώστε να συνεχίσουν να «τρέχουν» με ασφάλεια το Steam.

  • Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Sad 2