Από ότι φαίνεται, από τον Οκτώβριο του 2022, δεν θα υπάρχουν παιχνίδια Xbox 360 στην προσφορά Games with Gold της Microsoft, καθώς η τελευταία σχεδιάζει να τα αφαιρέσει καθώς «έχει φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων της».

Ο γίγαντας του λογισμικού ξεκίνησε την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους συνδρομητές του Xbox Live Gold για να τους ειδοποιήσει για την σημαντική αυτή αλλαγή, επισημαίνοντας ότι «έχει φτάσει στο όριο των δυνατοτήτων της για να συνεχίσει να φέρνει παιχνίδια Xbox 360 στον κατάλογο των παιχνιδιών».

Το Games with Gold αποτελεί ένα πρόσθετο όφελος σε μηνιαία βάση για τους συνδρομητές των υπηρεσιών Xbox Live Gold και Xbox Game Pass Ultimate. Η Microsoft επιλέγει και προσφέρει δωρεάν παιχνίδια κάθε μήνα, με τους τίτλους του Xbox 360 να μπορούν να «τρέξουν» κανονικά στις πιο πρόσφατες κονσόλες Xbox Series X|S αλλά και στο Xbox One.

Το πρόγραμμα «backwards compatibility Xbox» (προς τα πίσω συμβατότητα) της Microsoft επέστρεψε για ένα διάστημα με 76 νέα παιχνίδια πέρυσι ωστόσο η εταιρεία κατέστησε σαφές ότι «έχει φτάσει στα όρια της δυνατότητάς της να συνεχίζει να φέρνει παιχνίδια στον κατάλογο από το παρελθόν λόγω ζητημάτων αδειοδότησης και νομικών και τεχνικών περιορισμών». Αν πάντως έχετε ήδη κατεβάσει ή έχετε ήδη προχωρήσει στο «redeem» κωδικών Xbox 360 μέσω του Games with Gold, η αλλαγή δεν πρόκειται να επηρεάσει τους συγκεκριμένους τίτλους. Απλώς, από την 1η Οκτωβρίου, η Microsoft θα σταματήσει να προσθέτει τίτλους Xbox 360 στην προσφορά Games with Gold.

Αν και το Xbox Game Pass έχει γίνει «must have» συνδρομή για τους κατόχους κονσόλας Xbox, το Xbox Live Gold εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλές στους gamers. Η Microsoft επιχείρησε πέρυσι να διπλασιάσει το κόστος της ετήσιας συνδρομής της υπηρεσίας αλλά μετά από τις αντιδράσεις που υπήρξαν η εταιρεία άλλαξε πορεία αφαιρώντας ακόμη και την απαίτηση για συνδρομή Xbox Live Gold για τα παιχνίδια free-to-play. Το Xbox Live Gold εξακολουθεί να παρέχει μηνιαίες εκπτώσεις στο Microsoft Store ωστόσο σήμερα, οι περισσότερες από τις βασικές λειτουργίες της συνδρομής είναι πλέον δωρεάν για όλους τους νέους κατόχους Xbox. Παρόλα αυτά, η συνδρομή Xbox Live Gold για το Xbox 360 εξακολουθεί να είναι απαραίτητη. Όσον αφορά το μέλλον του Xbox Live Gold, η Microsoft άρχισε να απομακρύνεται από την επωνυμία Xbox Live πέρυσι, καθώς πλέον αναφέρεται στο σύνολο του λογισμικού και των υπηρεσιών που προσφέρει ως «Xbox network».

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε η Microsoft στους συνδρομητές Xbox Live Gold:

Αναφορά σε κείμενο

 

Από την 1η Οκτωβρίου 2022, τα μηνιαία παιχνίδια που παρέχονται στα μέλη των Xbox Game Pass Ultimate και Xbox Live Gold μέσω του Games with Gold δεν θα περιλαμβάνουν πλέον τίτλους Xbox 360. Έχουμε φτάσει στα όρια των δυνατότητων μας να φέρνουμε παιχνίδια Xbox 360 στον κατάλογο. Παρόλα αυτά, το Games with Gold θα συνεχίσει να περιλαμβάνει συναρπαστικούς τίτλους Xbox One και αποκλειστικές προσφορές σε μηνιαία βάση. (Η απόφαση μας) δεν θα επηρεάσει κανένα παιχνίδι Xbox 360 που έχετε κατεβάσει πριν από τον Οκτώβριο του 2022. Τυχόν τίτλοι Xbox 360 που κάνετε redeem μέσω του Games with Gold πριν από αυτό το χρονικό διάστημα, θα διατηρηθούν στον λογαριασμό σας Xbox, ανεξάρτητα από το αν συνεχίσετε τη συνδρομή σας.

Σας ευχαριστούμε που είστε πιστό μέλος.

Η Ομάδα Xbox

 

 

  • Like 1