Ο Marc Whitten, ο Chief Product Officer του τμήματος Xbox της Microsoft, αφήνει κενή –για την ώρα- τη θέση του στην εταιρεία μετά από 14 χρόνια. Ο Whitten βοήθησε τη Microsoft στο λανσάρισμα και των τριών κονσολών της εταιρείας, από το πρώτο Xbox το 2001 έως στο Xbox One, πέρυσι.

Ο Marc Whitten, αναλαμβάνει ακριβώς τα ίδια καθήκοντα στην εταιρεία Sonos, που κατασκευάζει συσκευές audio/ wireless audio.

Τόσο ο Marc Whitten, όσο και η ίδια η Microsoft, δεν έδωσαν εξηγήσεις για την αποχώρηση, και είναι πολύ πιθανό να μην υπάρξει αντικαταστάτης του. Η ομάδα του Xbox θα αναφέρεται στον Terry Myerson, που ανέλαβε τα τμήματα λογισμικού των Windows, Windows Phone και Xbox πέρυσι.

 

"Είχα τη μεγάλη χαρά τα τελευταία 14 χρόνια να εργαστώ στο καλύτερο προϊόν, με τη καλύτερη ομάδα και για τη μεγαλύτερη κοινότητα", δήλωσε ο Whitten. "Το Xbox είναι τόσο ξεχωριστό, λόγω της εκπληκτικής ομάδας που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ και επειδή οι οπαδοί μας είναι οι πιο απίστευτοι οπαδοί στο πλανήτη. Ήταν το «highlight» της καριέρας μου να εργαστώ σε ένα προϊόν που τόσο αγαπήθηκε. Είναι απίστευτα δύσκολο που φεύγω, αλλά είμαι βέβαιος ότι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά για τους οπαδούς του Xbox, και στα ικανά χέρια μίας πολύ ταλαντούχας ομάδας”.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2014/3/17/5520132/marc-whitten-leaves-xbox-for-sonos[/url]']TheVerge