Προχθες είπαμε, πως σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που εξέδωσε η Microsoft για το Kinect και την "πατέντα" της, ο αισθητήρας του θα μπορεί να αναγνωρίζει τις κινήσεις των χεριών, που ανήκουν στην νοηματική γλώσσα. Σήμερα λοιπόν, μάθαμε πως το Kinect δεν θα μπορεί να το κάνει αυτό.

 

Για να μην παρεξηγηθούμε, αυτό που είπαμε προχθές, δεν ήταν απλώς μια ανεπιβεβαίωτη φήμη ή κάτι τέτοιο. Ήταν σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες της Microsoft, για τον αισθητήρα Kinect. Ωστόσο, το Kinect που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο και θα γίνει διαθέσιμο για τους gamers, δεν θα είναι η πρωτότυπη έκδοση που είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της Microsoft, όταν έβγαζαν αυτές τις πληροφορίες.

 

Συγκεκριμένα, η πρωτότυπη έκδοση του Kinect είχε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση από αυτή του τελικού μοντέλου - περίπου διπλάσια από την 320x240 που θα έχει όταν κυκλοφορήσει. Με αυτή την διπλάσια ανάλυση, μπορούσε να αναγνωρίζει όχι μόνο τα χέρια των παικτών (που βέβαια θα μπορεί να το κάνει και το τελικό μοντέλο), αλλά ακόμα και τις λεπτομέρειες στα δάχτυλα τους. Και αφού θα μπορούσε να "βλέπει" τα δάχτυλα, θα μπορούσε να αναγνωρίζει και την νοηματική.

 

Και η ερώτηση που μας γεννάται είναι γιατί η Microsoft δεν έβγαλε στην κυκλοφορία το πρωτότυπο μοντέλο, που είχε διπλάσια ανάλυση; Η απάντηση εδώ είναι το κόστος. Η εταιρία, ήθελε να ρίξει την τιμή, έτσι ώστε όταν θα πρωτοκυκλοφορήσει στην αγορά, να μπορεί να το αγοράσει ο κόσμος και να έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση, απ'ότι αν είχε μεγαλύτερη τιμή (και διπλάσια ανάλυση).

 

Η Microsoft μιλώντας στο Kotaku είπε τα εξής:

  • "Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις δυνατότητες του Kinect και την ευκαιρία που έχει να επηρεάσει τον χώρο του gaming και της ψυχαγωγίας. Η Microsoft έχει αρκετές κατοχυρωμένες πατέντες-εφαρμογές για να [μπορέσει να κάνει το Kinect πιο προσιτό στους ανθρώπους με προβλήματα ομιλίας]*, αλλά δεν θα κυκλοφορήσουν όλες μαζί, κατ'ευθείαν στην αγορά. Το Kinect που θα κυκλοφορήσει σε μερικούς μήνες, δεν θα υποστηρίζει την νοηματική."

 

Ξεκάθαρα πράγματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων της Microsoft, μια δεύτερη έκδοση του Κinect, με κάμερα μεγαλύτερης ανάλυσης και περισσότερες δυνατότητες, δεν είναι μακριά.

 

500x_asl.jpg

 

 

Πηγή: http://www.pspgr.net