Η Microsoft ετοιμάζεται να λανσάρει προς το τέλος της χρονιάς την υπηρεσία game streaming, xCloud.

Η υπηρεσία xCloud (στοιχείο του Xbox Game Pass) βασίζεται σε διακομιστές, το hardware των οποίων προέρχεται από κονσόλες Xbox One S, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας The Verge, η Microsoft σκοπεύει να αναβαθμίσει τις δυνατότητες της υπηρεσίας χρησιμοποιώντας hardware που προέρχεται από κονσόλες Xbox Series X.

Η Microsoft έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές, με την εταιρεία να πειραματίζεται με blades για το streaming παιχνιδιών μέσω του xCloud. Ιδιαίτερα από την πλευρά του επεξεργαστή, το όφελος από τη χρήση νέου hardware στην υπηρεσία θα είναι πολύ μεγάλο, καθώς από άποψη απόδοσης, ο νέα γενιάς επεξεργαστής είναι τόσο ισχυρός που μπορεί να «τρέξει» τέσσερα game sessions Xbox One S ταυτόχρονα. Επιπλέον, ενσωματώνει ένα νέο video encoder που είναι έξι φορές ταχύτερος από αυτόν που χρησιμοποιεί η Microsoft στους τωρινούς διακομιστές xCloud.

xcloudblade.jpg.416ce9905aa33347c517300893741a07.jpg

Με την υπηρεσία xCloud είναι δυνατό το game streaming παιχνιδιών Xbox σε υπολογιστές Windows 10, αλλά για την ώρα ο xCloud client για PC που δοκιμάζει η εταιρεία δεν υποστηρίζει ακόμα παιχνίδια PC. Ο στόχος της εταιρείας πάντως είναι να καταστήσει δυνατό το «streaming» παιχνιδιών για PC (Xbox Game Pass) σε φορητές συσκευές, σε υπολογιστές Windows και ενδεχομένως σε κονσόλες Xbox μελλοντικά.

Η Microsoft πρόκειται φέτος να λανσάρει το xCloud για συσκευές Android, ωστόσο παρόλο που ξεκίνησε τις δοκιμές του xCloud στο iOS στις αρχές της χρονιάς, για αδιευκρίνιστους περιορισμούς του App Store της Apple δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ολοκληρώσει τις δοκιμές. Η εταιρεία πιέζει την Apple να προχωρήσει σε αλλαγές στις πολιτικές του App Store ώστε να επιτρέψει στην υπηρεσία xCloud να λειτουργεί με το iOS, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Οι συζητήσεις πάντως συνεχίζονται, αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι η υπηρεσία θα λανσαριστεί και για συσκευές iOS φέτος.  

  • Like 5