Το εικονικό μοντέλο της Γης, που η Google τελειοποιεί για περισσότερα από δέκα χρόνια έφτασε επιτέλους στον επόμενο μεγάλο σταθμό της πορείας του: το Google Earth είναι πλέον διαθέσιμο για την εικονική πραγματικότητα.

Από το 2006 που κυκλοφόρησε, το Google Earth έχει “κατέβει” πάνω από δύο δισεκατομμύρια φορές. Για πρώτη φορά ωστόσο, οι χρήστες του θα μπορούν να περπατούν σε “πραγματικούς” δρόμους πόλεων, να “πετούν” διασχίζοντας τεράστια φαράγγια και να τηλεμεταφέρονται οπουδήποτε επιθυμούν στον κόσμο, μέσα από μία καθηλωτική και ιδιαίτερα συναρπαστική εμπειρία VR. Για κάτι τέτοιο βεβαίως, είναι απαραίτητη η head-mounted display της HTC με την ονομασία Vive, ωστόσο όπως δήλωσε η εταιρεία, το Google Earth θα κυκλοφορήσει και για άλλες πλατφόρμες εικονικής πραγματικότητας μέσα στον επόμενο χρόνο.

 

Το Google Earth VR καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια του πλανήτη μας, δηλαδή και τα 510 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα μέσω υψηλής ανάλυσης δορυφορικών εικόνων και επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν σχεδόν κάθε σπιθαμή της Γης. Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε από πού να ξεκινήσετε τα εικονικά ταξίδια σας, η Google έχει συμπεριλάβει κινηματογραφικές περιηγήσεις και εκδρομές σε επιλεγμένους προορισμούς όπως στον Αμαζόνιο, στο κέντρο του Μανχάταν, στα αρχαία της Ρώμης κ.ά. Η πρώτη αυτή αρχική έκδοση είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Steam, οπότε οι χρήστες με τις συμβατές συσκευές εικονικής πραγματικότητας HTC Vive μπορούν να εξερευνήσουν τόσο τον μπλε όσο και τον… κόκκινο πλανήτη χωρίς να αφήσουν το δωμάτιο τους.