Αν και πολύ καιρό τώρα υπάρχει το Drive app τόσο για Android όσο και για iOS, η Google ανακοίνωσε ανεξάρτητες εφαρμογές για να επεξεργάζεστε έγγραφα ή spreadsheets –και σύντομα τις παρουσιάσεις σας- με δυνατότητα χρήσης offline ή online.

Παλαιότερα, οι χρήστες για παράδειγμα των iPhone και iPad μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές μόνο μέσω του Google Drive app. Διαθέσιμες για αρχή στο App Store της Apple και στο Google Play είναι οι εφαρμογές Google Docs και Google Sheets, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η εφαρμογή Google Slides, όπως αναφέραμε για παρουσιάσεις.

 

Τα νέα Docs, Sheets και Slides (σύντομα) επιτρέπουν τη δημιουργία και επεξεργασία εγγράφων, υπολογιστικών φύλλων και παρουσιάσεων, τα οποία αποθηκεύονται στο Google Drive, στους servers της Google.

 

Το timing που η Google επέλεξε για να ανακοινώσει τις ανεξάρτητες εφαρμογές office productivity της εταιρείας παρουσιάζει ενδιαφέρον, αφού έρχεται ένα μήνα αφότου η Microsoft ανακοίνωσε τη δική της σουίτα γραφείου για το iPad.

 

File.png Download: Google Docs (Android)

File.png Download: Google Sheets (Android)

File.png Download: Google Docs (iOS)

File.png Download: Google Sheets (iOS)

 

Link.png Site: Techcrunch