Η Google εργάζεται σκληρά για να φέρει τα Android και Chrome OS πιο κοντά, όπως άλλωστε κάνουν και οι Apple και Microsoft για τις δικές τους πλατφόρμες.

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά, σχετικά με τις δυο πλατφόρμες της Google, Android και Chrome OS, ήταν το πως αναμένεται η εταιρεία να τις κάνει να συνεργαστούν. Ο Sundar Pichai, που ήταν κάποτε επικεφαλής μόνο του Chrome OS, πριν αναλάβει τα ηνία και του Android, έδωσε σήμερα την απάντηση στο ερώτημα. "Είμαστε ακόμη σε πολύ αρχικά στάδια" είπε, ωστόσο δεν παρέλειψε να κάνει μία επίδειξη, με διάφορες ειδοποιήσεις που έφταναν σε ένα Chromebook από ένα Android κινητό, όπως για παράδειγμα ήταν η λήψη ενός μηνύματος, μίας κλήσης ή ακόμα και κάποιας υπενθύμισης για τη μπαταρία του κινητού που βρισκόταν σε χαμηλό επίπεδο. Επίσης, όταν το κινητό του χρήστη θα πλησιάζει κοντά στο Chromebook του, θα μπορεί να "ξεκλειδώνει" αυτόματα τη συσκευή.

 

Εφαρμογές όπως το Evernote, Flipboard και Vine από το Android κινητό έτρεχαν με ευκολία στο Chromebook. Η απόδοσή τους ήταν πολύ καλή και οι εφαρμογές είχαν πρόσβαση σε πολλά χαρακτηριστικά του laptop, όπως για παράδειγμα στη κάμερα. Βεβαίως έτρεχαν με τη μακρόστενη εμφάνιση που βλέπουμε στα κινητά ή μπορούσαν να επεκταθούν με το τρόπο που συμβαίνει στα tablets. Χρειάζεται ακόμη να ξεπεραστεί ένα πρόβλημα, που αφορά στο χειρισμό, αφού όλες οι εφαρμογές για Android, έχουν βελτιστοποιηθεί για οθόνες αφής και όχι για χρήση με πληκτρολόγιο και ποντίκι (μην ξεχνάμε ότι τα Chromebooks, δεν είναι στη πλειονότητα τους εφοδιασμένα με οθόνες αφής).

 

Όπως και να έχει, η δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στη σκηνή του συνέδριου Google I/O ήταν ιδιαίτερα υποσχόμενη.