Αυτή τη στιγμή, όσοι χρήστες επιθυμούν μπορούν να κατεβάσουν το Google Goggles, το οποίο χρησιμοποιεί την κάμερα της συσκευής του χρήστη, για να σαρώσει αντικείμενα και να πραγματοποιήσει σχετική αναζήτηση.

Ακόμη, είναι δυνατό και το κατέβασμα της εφαρμογής της κάμερας της Google, την οποία διαθέτουν προεγκατεστημένη οι συσκευές Nexus.

 

Σύμφωνα με πρόσφατες πηγές όμως, η Google μπορεί να σκοπεύει να ενώσει τις δύο προαναφερθείσες εφαρμογές. Επομένως, στην εφαρμογή της κάμερας θα προστεθεί η δυνατότητα σάρωσης των αντικειμένων για αναζήτηση.

 

Σημαντικό όμως χαρακτηριστικό που ενδέχεται να ενσωματώνει η εφαρμογή είναι η δυνατότητα δημιουργίας σχεδιαγράμματος, με τη χρήση του δακτύλου, γύρω από το αντικείμενο για το οποίο θα πραγματοποιηθεί η αναζήτηση. Με τον τρόπο αυτό, η διαδικασία της αναζήτησης θα είναι ταχύτερη, καθώς η εφαρμογή θα αγνοεί τα αντικείμενα που περιβάλλουν το αντικείμενο που μας ενδιαφέρει.

 

gallery_363048_2550_77948.jpg

 

Η πηγή αναφέρει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύσσεται κυρίως για smartphones, όμως πραγματοποιούνται και δοκιμές για wearable συσκευές. Επομένως, η Google μπορεί να δοκιμάζει τη συγκεκριμένη τεχνολογία με το Google Glass ή με τη φημολογούμενη συσκευή εικονικής πραγματικότητας που ετοιμάζει.

 

Ακόμη, αναφέρεται ότι το σχεδιάγραμμα γύρω από το αντικείμενο που μας ενδιαφέρει μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε πραγματικό χρόνο πριν τραβήξουμε τη φωτογραφία, είτε αφού τραβήξουμε τη φωτογραφία.

 

Link.png Site: SlashGear