Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η Microsoft και η Samsung υπέγραψαν συμφωνία, η οποία προβλέπει ότι οι Κορεάτες θα δίνουν στη Microsoft ένα χρηματικό ποσό για κάθε Android smartphone και tablet που θα πωλείται από εδώ και μπρος!

 

Δεδομένου ότι το Android αναπτύσσεται από τη Google ως open source λειτουργικό και όχι από τη Microsoft, είναι να απορεί κανείς που η Samsung θα δίνει προμήθεια στη Microsoft για κάτι που δεν είναι δικό της κι επιπλέον είναι δωρεάν! Ως συνήθως, η εξήγηση βρίσκεται στο ομιχλώδες θέμα των πατεντών. Απ' ό,τι φαίνεται, το Android παραβιάζει κάποιες πατέντες της Microsoft και για το λόγο αυτό ο εκάστοτε κατασκευαστής καλείται να αποζημιώνει τη νόμιμη κάτοχο των πατεντών για χρησιμοποιεί το λειτουργικό της Google.

 

Δεν έχει ανακοινωθεί πόσα χρήματα θα πληρώνει η Samsung για κάθε smartphone, ούτε ποιες ακριβώς είναι οι πατέντες που παραβιάζονται. Πριν από ένα περίπου χρόνο η Microsoft υπέγραψε αντίστοιχη συμφωνία με την HTC. Το ρεπορτάζ ανέφερε τότε ότι οι επίμαχες πατέντες αφορούν τόσο το user interface, όσο και τη βασική δομή του λειτουργικού.

 

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr