Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Appcelerator, η οποία αναπτύσσει cross-platform εργαλεία δημιουργίας εφαρμογών, τον τελευταίο καιρό πολλο ίdevelopers εμφανίζουν μια τάση αποστασιοποίησης από το Android. Ο λόγος, φυσικά, είναι ο κατακερματισμός του λειτουργικού.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι developers δείχνουν απογοητευμένοι από το fragmentation, δηλαδή από τη μεγάλη διασπορά των ενεργών εκδόσεων του λειτουργικού. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλές δημοφιλείς εκδόσεις του Android, κάτι που δυσχεραίνει το έργο του προγραμματισμού. Επιπλέον, οι περισσότερο ικατασκευαστές αναπτύσσουν το δικό τους user interface, κάτι που επίσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις third party εφαρμογές, τουλάχιστον στο αισθητικό κομμάτι. Τέλος, πολλοί developers εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τα συστήματα πληρωμών, καθώς ακόμα κι εκεί παρατηρείται διαφοροποίηση, δεδομένου ότι απουσιάζει ένα κεντρικό μοντέλο απόλυτης εξουσίας, όπως συμβαίνει στο οικοσύστημα της Apple.

 

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να μειώνεται το ενδιαφέρον των προγραματιστών για 100% native apps στο Android. Η λύση που προκρίνουν πολλοί είναι οι υβριδικές εφαρμογές που περιλαμβάνουν κάποια native στοιχεία, αλλά φτάνουν στουν τελικό χρήστη μέσω κώδικα HTML5 - χαρακτηριστικό παράδειγμα η εφαρμογή των Google Maps. Έτσι, παρακάμπτεται στο πρόβλημα των πολλών διαφορετικών εκδόσεων του λειτουργικού. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα εφαρμοστεί στην πράξη αυτή η λύση από πολλούς προγραμματιστές.

 

Source.png Πηγή: www.hitech-arena.blogspot.com