Από την εταιρεία Critterism έρχεται μία έρευνα που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η iOS 7.1 είναι η σταθερότερη έκδοση του iOS έως σήμερα, ωστόσο τα ποσοστά που ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό, δεν δείχνουν και τόσο ωραία σε σχέση με τα ποσοστά που αποκάλυψε πρόσφατα για το Android.

Η έρευνα προέρχεται από την εταιρεία Critterism, η οποία επεξεργάζεται περισσότερες από 30.000 αιτήσεις το δευτερόλεπτο σε πραγματικό χρόνο από περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες φορητών συσκευών. Η έρευνα λαμβάνει υπόψη της την πολυπλοκότητα (hardware, έκδοση OS και πάροχος κινητής τηλεφωνίας), την απόκριση κάθε εφαρμογής και το χρόνο χρήσης κάθε εφαρμογής. Σύμφωνα με την έρευνα, το iOS 6 «κρασάρει» σε ποσοστό 2.5% του χρόνου χρήσης, με το iOS 7 να «κρασάρει» σε ποσοστό 2.1% και το iOS 7.1 σε ποσοστό 1.6%.

 

Σύμφωνα πάντως με την έρευνα της εταιρείας, το Android αποδεικνύεται σταθερότερο, με το Gingerbread (2.3) να «κρασάρει σε ποσοστό 1.7% και όλες οι εκδόσεις από το Android 4.0 και μετά να «κρασάρουν» σε ποσοστό 0.7%, κάτι που σημαίνει ότι το iOS 7.1 «κρασάρει» σε ποσοστό μεγαλύτερο το διπλάσιου από το Android 4.x.

 

gallery_286955_1006_23421.jpg

 

Τα smartphones είναι γενικώς πιο σταθερά από τα tablets και στην περίπτωση του Android και στην περίπτωση του iOS με την έρευνα να λέει ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης στο Android επειδή οι developers δεν έχουν ακόμη βελτιστοποιήσει όλες τις εφαρμογές τους για tables.

 

gallery_286955_1006_6671.jpg

 

Σε επίπεδο κατασκευαστών, η Samsung είχε τα χαμηλότερα ποσοστά προβλημάτων του είδους τόσο στα κινητά τηλέφωνα όσο και στα tablets στο λειτουργικό σύστημα Android. Επίσης το iPhone 5 (1.7%) αποδεικνύεται πιο σταθερό από το iPhone 5s (2%).

 

Link.png Site: http://www.phonearena.com/news/Android-4.x-is-more-than-twice-as-stable-as-iOS-7.1_id54459[/url]']PhoneArena