Μετά από τις Microsoft και Apple (με το πρόγραμμα Sync της Ford και το iOS in the Car) σειρά έχει η Google να κάνει την είσοδο της στο χώρο των αυτοκινήτων, ανακοινώνοντας τo Open Automotive Alliance, με στόχο να φέρει το Android στα αυτοκίνητα, με τις ευλογίες των κατασκευαστών.

Η εν λόγω "συμμαχία" έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας ενοποιημένης πλατφόρμας που θα επιτρέπει την εύκολη χρήση του Android στα αυτοκίνητα, καθώς και την ανάπτυξη των απαραίτητων εργαλείων για τους developers για εύκολη δημιουργία εφαρμογών ειδικά για τα αυτοκίνητα. Ήδη οι συζητήσεις για το "πράσινο φως" από την National Highways Traffic Safety Administration βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ τα μέλη της OAA ευελπιστούν για ένταξη περισσότερων κατασκευαστών.

 

Πέραν της Google, οι υπόλοιπες εταιρείες που συμμετέχουν στη συμμαχία είναι οι NVIDIA, Audi, GM, Honda και Hundai, αρκετά λίγες σε σχέση με τη λίστα συνεργαζόμενων εταιρειών που έχει η Apple, η οποία περιλαμβάνει εκτός άλλων και τις Mercedes Benz, Nissan, Ferrari, Volvo και Jaguar. Η ΟΑΑ αναμένει το πρώτο Android smart connected αυτοκίνητο να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2014, χωρίς να γνωστοποιείτε το μοντέλο και φυσικά ο κατασκευαστής.

 

Link.png Site: http://www.phonearena.com/news/Google-announces-Open-Automotive-Alliance-with-Audi-GM-others-pushing-Android-to-cars_id50976[/url]']Phone Arena