Αν έχεις κάποιο λογαριασμό Google, λίγα πράγματα είναι περισσότερο ανησυχητικά από το να λάβεις μία ειδοποίηση ότι κάποια άγνωστη συσκευή απέκτησε πρόσβαση στον... λογαριασμό σου, ειδικά όταν λαμβάνεις αυτή την ειδοποίηση καθώς ελέγχεις τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου αρκετά αργότερα από όσο θα έπρεπε.

Για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, η Google παρουσίασε τις εγγενείς ειδοποιήσεις Android, οι οποίες θα εμφανίζονται μόλις μία νέα συσκευή αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σου, δίνοντας σου την δυνατότητα να αλλάξεις τον κωδικό ασφαλείας προτού κάποιος εισβολέας ξεκινήσει τα online... ψώνια χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια σου. Αν μάλιστα έχεις υποψίες, δεν χρειάζεται παρά ένα tap πάνω στην σχετική ειδοποίηση για να εξετάσεις τι έχει συμβεί.

 

Το νέο χαρακτηριστικό θα ξεκινήσει να διατίθεται σταδιακά και η Google επισημαίνει ότι ενδέχεται να χρειαστούν πάνω από δύο εβδομάδες για να δουν μερικοί άνθρωποι την αλλαγή. Όποτε φτάσει το χαρακτηριστικό, θα χρησιμεύσει ιδιαίτερα στην ασφάλεια και στην προστασία ενάντια σε παραβιάσεις δεδομένων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε...χρεώσεις-εκπλήξεις στους λογαριασμούς των χρηστών.

 

Link.png Site: Engadget