Η Google έδωσε στη δημοσιότητα τα ποσοστά που κατέχουν στην αγορά του Android οι διάφορες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας για το μήνα Ιούλιο.

Σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει η Google, η έκδοση KitKat "τρέχει" στο 17,9% του συνόλου των Android συσκευών -για την εβδομάδα από τη 1 έως στις 7 Ιουλίου- καταγράφοντας αύξηση 4,3%, σε σύγκριση με το ποσοστό 13,6% που είχε τον περασμένο Μάιο.

 

Όσο αφορά στο Jelly Bean, η έκδοση 4.2 είναι εγκατεστημένη στο 19,7% των κινητών Android, δηλαδή σε 0,6% περισσότερες συσκευές σε σχέση με το προηγούμενο μήνα με την έκδοση 4.1 να σημειώνει πτώση 1,2%, και την έκδοση 4.3 να βρίσκεται στο 17,9% των συσκευών Android. Συνολικά τη Jelly Bean έκδοση, χρησιμοποιεί το 56,5% των Android συσκευών σε σύγκριση με το περασμένο μήνα που είχε η εταιρεία είχε καταγράψει ποσοστό 58,4%.

 

Η έκδοση Ice Cream Sandwich τρέχει στο 11,4% ενώ η Gingerbread έχει πέσει από το 14,9% στο 13,5% των Android συσκευών συνολικά. Τέλος η έκδοση 2.2 Froyo παρουσίασε πτώση μόλις 0,1% ενώ η Honeycomb δεν εμφανίζεται στα ποσοστά έχοντας μερίδιο μικρότερο από 0,1%.

 

Σύμφωνα με προβλέψεις, το ποσοστό της έκδοσης Android KitKat αναμένεται να αυξηθεί πολύ περισσότερο τους επόμενους μήνες καθώς πολλά low budget κινητά αλλά και ναυαρχίδες θα αναβαθμιστούν σε αυτή την έκδοση ενώ επιπλέον αρκετές εταιρείες πια κυκλοφορούν κινητά με αυτή την έκδοση out-of-the-box.

 

Link.png Site: AndroidPolice

Link.png Site: FoneArena