Σε σημαντική ανανέωση προχωρά το Android Market, με την άμεση προσθήκη δύο νέων κατηγοριών και την υπόσχεση για ακόμα περισσότερες στο άμεσο μέλλον, σε μια προσπάθεια καλύτερης οργάνωσης των περιεχομένων του. Οι αλλαγές αναμένεται να κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους σε συσκευές με Android 1.6 και πάνω μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

 

market-home%2B%25282%2529.png market-details%2B%25281%2529.png

Χαρακτηριστικότερη όλων είναι η ανανεωμένη εμφάνιση, όπου οι προβεβλημένες εφαρμογές παρουσιάζονται με τη χρήση carousel. Επίσης, δημιουργούνται χωριστές κατηγορίες για τα Live Wallpapers και Widgets, ενώ οι πληροφορίες μιας εφαρμογής έχουν συμπτυχθεί σε μία σελίδα, αντικαθιστώντας την προβολή μέσω πολλαπλών tabs.

 

Πέρα από αυτά, ο χρόνος που έχουν οι χρήστες για να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων θα μειωθεί στα 15 λεπτά, σε σχέση με τις 24 ώρες που ίσχυαν μέχρι τώρα. Η επίσημη ανακοίνωση του android developers blog εξηγεί πως η συγκεκριμένη απόφαση πραγματοποιήθηκε επειδή οι περισσότεροι χρήστες που ζητούν επιστροφή χρημάτων, το κάνουν μερικά μόνο λεπτά μετά την αγορά. Τονίζουν μάλιστα πως η αλλαγή θα γίνει απόλυτα σαφής προς τους αγοραστές και θα βοηθήσει τους developers να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα την επιχείρησή τους.

 

Τέλος, οι developers θα έχουν τη δυνατότητα να στοχεύσουν τις εφαρμογές τους σε συγκεκριμένες συσκευές, ενώ το μέγιστο μέγεθος που μπορεί να έχει μια εφαρμογή διπλασιάζεται και φτάνει τα 50ΜΒ.