Το CyanogenMod 10 μπαίνει από σήμερα στο στάδιο των σταθερών εκδόσεων κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοχοι όλων των (σταδιακά) υποστηριζόμενων android συσκευών μπορούν να εγκαταστήσουν την έκδοση 4.1 Jelly Bean ακόμα και αν ο κατασκευαστής δε το υποστηρίζει.

Από το 2009, η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το CyanogenMod, δίνει τη δυνατότητα αναβάθμισης μέσω custom rom σε σχετικά καινούριες android συσκευές αλλά και σε παλιές οι οποίες πλέον δεν υποστηρίζονται και ως αποτέλεσμα δεν αναβαθμίζονται στην τελευταία έκδοση του Android. Συγκεκριμένα η νέα έκδοση του CyanogenMod βασίζεται στην έκδοση 4.1.2 Jelly Bean του Android με ελάχιστες αλλαγές στο περιβάλλον της πλατφορμας.

 

Στις πρώτες υποστηριζόμενες συσκευές βλέπουμε smartphones όπως τα Samsung Galaxy S/SII/SIII, το HTC One S, το LG Optimus Black, το Sony Xperia T αλλά και tablets όπως Motorola Xoom και Asus Transformer Pad/Infinity.

 

Για την εγκατάσταση θα πρέπει να κατεβάσετε τη κατάλληλη έκδοση για τη συσκευή σας από τον παρακάτω σύνδεσμο. Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, η επόμενη έκδοση θα είναι η 10.1 και θα στηρίζεται στην έκδοση 4.2 Jelly Bean η οποία κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες.

 

File.png Download: CyanogenMod 10

Link.png Site: CyanogenMod.org