Η Google σε μια ασυνήθιστη κίνηση, κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο ένα εικονικό πληκτρολόγιο όχι για τη δική της πλατφόρμα, αλλά για το iOS, τον κύριο ανταγωνιστή του Android.

Πλέον όμως και οι κάτοχοι android συσκευών μπορούν να κατεβάσουν από το Play Store, το Gboard, ένα από τα καλύτερα εικονικά πληκτρολόγια για smartphones και tablets με εξελιγμένες λειτουργίες και το οποίο διατίθεται δωρεάν. Όπως και στο iOS έτσι και τώρα, το Gboard ξεχωρίζει για δύο σημαντικές λειτουργίες που διαθέτει, με την πρώτη να είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης αναζητήσεων απευθείας μέσα από το πληκτρολόγιο χωρίς ο χρήστης να χρειαστεί να ανοίξει τον browser ή να ψάξει το κατάλληλο widget.

 

Για πιο «χαρούμενες» συζητήσεις, το πληκτρολόγιο της Google ενσωματώνει ακόμα υποστήριξη GIF, κάνοντας πανεύκολη την αναζήτηση του κατάλληλου animation το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε συγκεκριμένες εφαρμογές για μεγαλύτερη ζωντάνια. Στις εφαρμογές που υποστηρίζονται αρχικά περιλαμβάνονται ο Messenger της Google, η εφαρμογή για SMS όχι όμως το WhatsApp ή ο Facebook Messenger, κάτι που θα αλλάξει στο μέλλον. Εκτός από gif, εύκολη αναζήτηση υποστηρίζεται και για χρήση emoji, ενώ ο χρήστης μπορεί εύκολα να αλλάξει την εμφάνιση του πληκτρολογίου ή να το χρησιμοποιήσει καλύτερα με το ένα χέρι.

 

Επιπλέον το Gboard θα αντικαταστήσει το Google Keyboard που υπάρχει ως προκαθορισμένη επιλογή σε πολλά android smartphones. Η εμφάνισή του στο Play Store κάθε χώρας θα γίνει σταδιακά ενώ όσοι δε μπορούν να περιμένουν, μπορούν να το κατεβάσουν και να το εγκαταστήσουν από το apk αρχείο.

 

Link.png Site: TNW