Με την κυκλοφορία του iOS 7, πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν, ότι η Apple υιοθετεί το design του Android, τουλάχιστον όσων αφορά την οπτική εμφάνιση του λειτουργικού, ενώ μερικά στοιχεία που συνηγορούν σε αυτό, είναι τα «ζωντανά» wallpaper αλλά και το «κέντρο ελέγχου».

Ορισμένες φωτογραφίες που διέρρευσαν της νέας έκδοσης του Android, της KitKat, που έχει λάβει το όνομά της από τις γνωστές σοκολάτες της εταιρείας Nestle, αποδεικνύουν ότι η Google προωθεί ένα πιο «flat» και «2D» σχεδιασμό, ο οποίος παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το iOS 7.

 

Οι αλλαγές είναι εμφανείς σε σχέση με παλαιότερες εκδόσεις του Android. Τα εικονίδια πλέον να έχουν χάσει μεγάλο μέρος της λεπτομέρειας και της σκιάς, στο βωμό του «flat» σχεδιασμού που προωθεί η Google με τη νέα έκδοση. Αλλαγές έλαβαν χώρα και στην «status bar», η οποία φαίνεται ότι αλλάζει χρώματα ανάλογα με το φόντο της εφαρμογής που είναι ανοιχτή. Άγνωστο παραμένει αυτή τη στιγμή, αν κάτι τέτοιο είναι υπό τον έλεγχο του developer της εφαρμογής, ή καθορίζεται συνολικά από το θέμα που χρησιμοποιείται στην Kitkat.

Η Android 4.4 KitKat, η οποία αντικαθιστά την αρχική ονομασία Key Lime Pie αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, μαζί με το φημολογούμενο Nexus 5. Σύμφωνα με ένα πρόσφατο έγγραφο της FCC, το handset διαθέτει οθόνη των 5 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 800, 7-band LTE, 802.11 ac Wi-Fi και φυσικά την τελευταία έκδοση του Android.

2013-09-24_2351_001.jpg

 

[link=http://www.techspot.com/news/54097-leaked-android-44-kitkat-images-show-a-flattened-2d-design.html']techspot.com