Από σήμερα η Google ξεκινά την διάθεση μιας νέας αναβάθμισης για το Nexus 5 smartphone, η οποία φέρνει σημαντικές αλλαγές στην ποιότητα της κάμερας.

Η κυκλοφορία του Nexus 5 έχει συνοδευτεί με αρκετά καλές κριτικές, με την ποιότητα όμως της κάμερας να μην αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά του τελευταίου smartphone της Google. Με την αναβάθμιση στο Android 4.4.1 KitKat, οι μηχανικοί της εταιρείας προχώρησαν σε μια σειρά από βελτιώσεις οι οποίες αλλάζουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης της κάμερας αλλά και την ποιότητα για τους κατόχους της συσκευής.

 

Έτσι ο χρόνος φόρτωσης της εφαρμογής της κάμερας έχει γίνει πιο γρήγορος όπως επίσης η λειτουργία της αυτόματης εστίασης (autofocus), ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των χρηστών του Nexus 5 αφού μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατή η γρήγορη λήψη φωτογραφίας. Σημαντική βελτίωση έχει επιτευχθεί ακόμα στην ποιότητα των νυχτερινών λήψεων αλλά και στις πρωινές λήψεις με τα προβλήματα θολής κίνησης να αποτελούν παρελθόν.

 

Nexus 5 - Android 4.4.1

Nexus 5 - Android 4.4.1

Nexus 5 - Android 4.4.1

Nexus 5 - Android 4.4.1

Nexus 5 - Android 4.4.1

Nexus 5 - Android 4.4.1

 

Κατά τη λήψη HDR+ φωτογραφιών, υπάρχει πλέον μια μπάρα προόδου η οποία ενημερώνει πόσος χρόνος θα χρειαστεί μέχρι τη λήψη ενώ βελτίωση έχει γίνει στα χρώματα και την αντίθεση, με τα χρώματα να δείχνουν πιο ζωντανά και όχι τόσο κορεσμένα όπως μέχρι πρότινος.

 

Η ιστοσελίδα Verge έχει στα χέρια της τη νέα έκδοση, έχοντας προχωρήσει στη δημοσίευση των παραπάνω φωτογραφιών που δείχνουν τις διαφορές μεταξύ της παλιάς και της νέας έκδοσης του Android όσον αφορά την ποιότητα των φωτογραφιών από την κάμερα του Nexus 5.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/12/5/5175568/fixing-the-nexus-5-android-4-4-1-improves-camera[/url]']TheVerge