Μία καλύτερη εφαρμογή τηλεχειριστηρίου έρχεται να πάρει τη θέση της.

Η Google πήρε την απόφαση να καταργήσει την παλαιότερη εφαρμογή τηλεχειριστηρίου Android TV. Η κίνηση αυτή ακολουθεί την κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης εφαρμογής Google TV Remote την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, το Google TV Remote app μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες συσκευές με εγκατεστημένο το Android TV OS.

Εκπρόσωπος της Google ανέφερε:

Κάνουμε την εμπειρία χρήσης του τηλεφώνου σας ως εικονικού τηλεχειριστηρίου πιο γρήγορη στην πρόσβαση και ευκολότερη στη χρήση, αναβαθμίζοντας το περιβάλλον χρήστη και ενσωματώνοντας τη λειτουργία απευθείας στο λειτουργικό σύστημα Android, καθώς και στην εφαρμογή Google TV. Αφού η νέα λειτουργία τηλεχειριστηρίου είναι ευρέως διαθέσιμη, η εφαρμογή Android TV Remote δεν θα υποστηρίζεται πλέον και δεν θα είναι διαθέσιμη για χρήση.

Για να χρησιμοποιήσει κάποιος το τηλεχειριστήριο, η Android τηλεόραση ή η συσκευή με Android TV OS θα πρέπει να έχει εγκατεστημένη την υπηρεσία Android TV Remote 5.0, η οποία έχει ήδη αρχίσει να κυκλοφορεί. Ο χρήστης δεν θα χρειαστεί να ενημερώσει χειροκίνητα τις συσκευές τους, με τη διάθεση της υπηρεσίας να συνεχίζεται αυτήν την εβδομάδα και την ενημέρωση να γίνεται αυτόματα μέσω του Google Play Store.

Το νέο τηλεχειριστήριο θα είναι διαθέσιμο στους χρήστες Android μέσα από τις Γρήγορες Ρυθμίσεις (Quick Settings) ή μέσω της εφαρμογής Google TV. Για την ώρα, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες Android.

  • Like 1