Είτε το χάσατε μέσα στο σπίτι σας είτε εκτός, είναι ένας τρόπος να το ξαναβρείτε και να αποφύγετε τα χειρότερα

Με τα smartphone να έχουν γίνει ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, το να μη μπορεί να το βρει κανείς μπορεί να είναι μια αρκετά δραματική εμπειρία. Είτε το ξεχάσατε σε κάποιο ταξί είτε έπεσε από την τσέπη σας, με τη Find my Device λειτουργία μπορεί σχετικά εύκολα κανείς να το ξαναβρεί.

Το Find my Device προϋποθέτει την ενεργοποίηση δύο λειτουργιών: την εκτέλεση του Find my Device (ή εγκατάσταση της εφαρμογής) και την ενεργοποίηση των υπηρεσιών Google Location. Αυτονόητο πρέπει να θεωρείται πως η συσκευή πρέπει να είναι ενεργή και να είστε συνδεδεμένοι σε Google λογαριασμό.

Η Find my Device λειτουργία έρχεται ως μέρος του Android λειτουργικού σε Pixel συσκευές και μοντέλα άλλων κατασκευαστών, αλλά είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως κάποια μοντέλα έχουν τη δική τους εφαρμογή ανάλογα τον κατασκευαστή, για παράδειγμα τα Samsung χρησιμοποιούν τη δική τους Find my Device εφαρμογή.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη Find my Device λειτουργία της Google, μπορείτε να ελέγξετε αν είναι μέρος του λειτουργικού σας πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις -> Ασφάλεια (Settings -> Security για όσους έχουν Αγγλική γλώσσα) και ελέγχοντας αν είναι διαθέσιμη η επιλογή. Αν υπάρχει και είναι απενεργοποιημένη, πατήστε πάνω της και ενεργοποιήστε την.

google-find-my-devide-off.jpg

Αν από την άλλη η εφαρμογή δεν είναι εγκατεστημένη και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εναλλακτική πρόταση του κατασκευαστή, μπορείτε να εγκαταστήσετε από το Play Store την επίσημη Find my Device εφαρμογή της Google.

Τώρα πρέπει να ελέγξετε αν οι υπηρεσίες Τοποθεσίας (Location) είναι ενεργοποιημένες:

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις της συσκευής και ελέγξτε αν η Τοποθεσία είναι ενεργοποιημένη.
  • Αν είναι απενεργοποιημένη, πατήστε πάνω της και ενεργοποιήστε την.
  • Μπορείτε επίσης να ελέγξετε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας και ποιες την χρησιμοποίησαν πρόσφατα.

google-find-my-devide-location.jpg

Και τώρα είστε έτοιμοι. Αν δεν μπορείτε να βρείτε τη συσκευή σας, απλά αναζητήστε Find my Device από την αναζήτηση της Google. Είναι πιθανό την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία, να ζητήσει δικαιώματα για πρόσβαση στη τοποθεσία σας για τον εντοπισμό της συσκευής. Επίσης θα μπορείτε να "καλέσετε" το κινητό σας για να το βρείτε.

google-find-my-devide-browser.jpg

Σε διαφορετική περίπτωση, πατώντας στον σύνδεσμο θα σας παραπέμψει στη σελίδα εύρεσης, όπου θα εμφανιστεί η ονομασία της συσκευής, η τελευταία τοποθεσία της και το Wi-Fi δίκτυο στο ήταν συνδεδεμένη, όπως και η κατάσταση μπαταρίας. Το αποτέλεσμα θα φανεί στο Google Maps.

Αφού εντοπίσετε τη συσκευή, έχετε τρεις επιλογές διαθέσιμες στο αριστερό μέρος της οθόνης. Το πιο θα διαλέξετε, εξαρτάται από το αν πιστεύετε ότι η συσκευή βρίσκεται σε ασφαλείς μέρος ή όχι:

  • Ενεργοποιήστε ένα ringtone για πέντε λεπτά μέχρι να εντοπίσετε την συσκευή.
  • Κλειδώστε τη συσκευή και αποσυνδεθείτε από τον Google λογαριασμό σας, ώστε να προστατέψετε τα δεδομένα σας μέχρι να το έχετε στα χέρια σας.
  • Διαγραφή δεδομένων συσκευής. Χρήσιμη λειτουργία όταν είστε σίγουρος ότι η συσκευή έχει κλαπεί. Μετά την εκτέλεσή της, δε θα μπορείτε να εντοπίσετε τη συσκευή αλλά τα προσωπικά δεδομένα σας θα παραμείνουν προσωπικά.
  • Thanks 1