Ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης του Android, παρουσίασε σήμερα η Google. Όσα κινητά τηλέφωνα "τρέχουν" την έκδοση 2.0 της πλατφόρμας Android και έχουν GPS δέκτη, όπως το Motorola Droid που κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα, θα έχουν πρόσβαση στην εξελιγμένη έκδοση Google Maps η οποία αποκτά δυνατότητες πλοήγησης.

 

Το Google Maps Navigation ως πρόγραμμα πλοηγός αναλαμβάνει να σας οδηγήσει σε οποιοδήποτε προορισμό του δηλώσετε με αναλυτικές οδηγίες turn by turn. Επιπλέον χρησιμοποιώντας υπάρχουσες τεχνικές και υπηρεσίες της Google, το Maps Navigation έχει δυνατότητες που δε βρίσκουμε σε παρόμοια προγράμματα.

 

Για παράδειγμα μπορείτε να δηλώσετε μέσω φωνητικής εντολής (πάντα στα αγγλικά) το προορισμό σας ή ένα σημείο ενδιαφέροντος (μουσείο, στάδιο) και η εφαρμογή θα σας προτείνει αρχικά μερικά σχετικά αποτελέσματα από την αναζήτηση που πραγματοποίησε. Επιλέγοντας αυτό που σας ενδιαφέρει με ένα κλικ, έχει ως αποτέλεσμα την άμεση χάραξη πορείας από το πρόγραμμα.

 

Πιο εντυπωσιακή είναι η δυνατότητα χρήσης των γνωστών δορυφορικών φωτογραφιών από τα Google Maps για την εμφάνιση της διαδρομής. Για ακόμα μεγαλύτερο ρεαλισμό, γίνεται χρήση της υπηρεσίας Streetview στην οποία εμφανίζεται η διαδρομή μέσω φωτογραφιών που έχουν τραβηχτεί με τα ειδικά οχήματα της Google και δείχνουν με τη μεγαλύτερη ακρίβεια το τι θα συναντήσετε μπροστά σας.

 

Όπως γίνεται κατανοητό, η εφαρμογή χρειάζεται συνεχή σύνδεση με το Internet (GPRS, 3G) και όσο το δυνατόν πιο γρήγορη. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για ρύθμιση cache η οποία αποθηκεύει τη διαδρομή που θα ορίσετε έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα σε σημεία που δεν υπάρχει πρόσβαση στο Internet. Επιπλέον όπως μας έχει συνηθίσει η Google, η εφαρμογή διατίθεται εντελώς δωρεάν δημιουργώντας νέα δεδομένα στη κατηγορία προγραμμάτων πλοήγησης για smartphones. Η εταιρεία δηλώνει ότι σκοπός της είναι να φέρει την εφαρμογή και στο iPhone μέσω του App Store.

 

Video Video:

Link.png Site: Google Mobile Blog