Η Google διαθέτει από σήμερα δωρεάν το Android SDK, τα εργαλεία δηλαδή που χρειάζεται ο κάθε προγραμματιστής για την ανάπτυξη εφαρμογών στη νέα ανοιχτή πλατφόρμα λειτουργικού συστήματος για κινητά τηλέφωνα.

 

Μάλιστα η εταιρεία κυκλοφόρησε και μια πρώτη βιντεοπαρουσίαση στην οποία ο συνιδρυτής και πρόεδρος της Google, Sergey Bin καθώς και ο Steve Horowitz, παρουσιάζουν τις πρώτες εφαρμογές που τρέχουν στη νέα πλατφόρμα. Η παρουσίαση γίνεται με τη χρήση δύο πρότυπων συσκευών οι οποίες μοιάζουν αρκετά με smartphones των Nokia, Blackberry, Palm καθώς και με το iPhone.

 

Από τις εφαρμογές ξεχωρίζει φυσικά ο web browser που βασίζεται στην ίδια μηχανή με τον Safari του iPhone και επιτρέπει την εμφάνιση των ιστοσελίδων όπως ακριβώς εμφανίζονται σε κάθε υπολογιστή. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στη δυνατότητα εκτέλεσης τρισδιάστατων παιχνιδιών με μια γρήγορη παρουσίαση του Quake.

 

Παράλληλα η Google ανακοίνωσε ένα νέο διαγωνισμό που απευθύνεται σε όσους αναπτύξουν τις καλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες εφαρμογές για το Android ενώ το έπαθλο φτάνει τα δέκα εκατομμύρια δολάρια.

 

Στην επίσημη ιστοσελίδα της πλατφόρμας, θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το SDK, το διαγωνισμό αλλά και μια σειρά μαθημάτων για την δημιουργία των πρώτων εφαρμογών στο Google Android.

 

 

Source.png Πηγή: Google Android

Source.png Πηγή: Engadget

File.png Download: Android SDK