H Viewsonic είναι από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες που ανακοινώνουν υπολογιστή tablet ο οποίος θα κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβρη.

 

Το ViewPad 7 όπως είναι η επίσημη ονομασία του, είναι το πρώτο tablet το οποίο ενσωματώνει τη πλατφόρμα Froyo (Android 2.2) της Google και είναι σε θέση να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και βιντεοκλήσεις. Αυτό είναι δυνατό με τη χρήση των 2 ενσωματωμένων καμερών, μία στο πίσω μέρος με ανάλυση 3megapixel και μια στο μπροστινό μέρος με vga ανάλυση.

 

Υποστηρίζει σύνδεση με 3G δίκτυα ενώ στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζουμε την υποστήριξη wi-fi, θύρα εισόδου micro sd κάρτας για αποθήκευση δεδομένων μέχρι 32gb, A-GPS καθώς και σύνδεση μέσω USB. Η capacitive οθόνη 7' ιντσών υποστηρίζει multi-touch η οποία σε συνδυασμό με το αντίστοιχο λογισμικό μετατρέπει το ViewPad σε e-book reader.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά αναμένονται να γίνουν γνωστές μέσα στην εβδομάδα όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση IFA 2010. Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανάλυση θα περιορίζεται στα 800x480 ενώ ο επεξεργαστής θα είναι αρχιτεκτονικής ARM στα 600ΜHz.

 

Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη με τιμή που όπως αναφέρει το επίσημο δελτίο τύπου, «δεν θα ξεπερνά τις 350 λίρες (€430)».

 

Link.png Site: engadget.com

Video Video: ViewSonic ViewPad 7 video hands-on