Ένας ασφαλής χώρος για να αποθηκεύσει κάποιος τις προσωπικές του φωτογραφίες.

Όπως είχε υποσχεθεί, το Google Photos ξεκίνησε να διαθέτει τη λειτουργία Κλειδωμένου Φακέλου σε Samsung κι άλλα smartphone εκτός από Pixel. Η ιδέα είναι να μπορεί κάποιος να αποθηκεύσει τις προσωπικές του φωτογραφίες σε ένα ασφαλές μέρος χωρίς απαραίτητα αυτές να είναι προσβάσιμες από τον γενικό φάκελο της Συλλογής φωτογραφιών. Μέχρι στιγμής ο Κλειδωμένος Φάκελος ήταν διαθέσιμος μόνο για συσκευές Pixel 3 ή νεότερη έκδοση, αλλά τώρα όπως φαίνεται έρχεται και σε παλαιότερα μοντέλα Pixel.

Η λειτουργία Κλειδωμένου Φακέλου είχε χαρακτηριστεί στην αρχή από τους χρήστες ως ένας φάκελος για να μπορεί να βάλει κάποιος τις «πολύ» προσωπικές του στιγμές. Σε κάθε περίπτωση, για να έχει κανείς πρόσβαση σε αυτές τις φωτογραφίες πρέπει να ξεκλειδώσει τον φάκελο είτε με κωδικό είτε με βιομετρικά στοιχεία, ώστε φίλοι, παιδιά κι άλλοι να μην μπορούν να δουν, έστω και κατά λάθος, αυτές τις φωτογραφίες.

Για να χρησιμοποιήσει κάποιος αυτή τη λειτουργία πρέπει μέσα από την εφαρμογή Google Photos, να ανοίξει τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών και έπειτα να πατήσει στην ενότητα "Βοηθητικά προγράμματα» (ή Utilities) στο επάνω μέρος. Η λειτουργία θα εμφανιστεί σε μια νέα κάρτα, με την προϋπόθεση όμως ο χρήστης να έχει εγκαταστήσει την ενημέρωση που κυκλοφόρησε στις 29 Νοεμβρίου.

Ο Κλειδωμένος Φάκελος φαίνεται να λειτουργεί σε συσκευές όπως Samsung Galaxy S10 και Galaxy Fold3 ενώ όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Android Central, η λειτουργία εμφανίστηκε επίσης και σε συσκευές της Oppo και της OnePlus. Ο χρήστης πάντως πρέπει να είναι προσεκτικός με τις φωτογραφίες που αποθηκεύει σε αυτόν τον φάκελο, καθώς δεν δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας στο cloud, με αποτέλεσμα αν τις σβήσει από τον κρυφό φάκελο να διαγραφούν γενικά και από τη συσκευή. Η Google αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για τη χρήση της λειτουργίας εδώ.

  • Like 1