Η Google στοχεύει να κάνει τη ζωή εύκολη στους ξεχασιάρηδες οδηγούς με μια μικρή αλλά σημαντική βελτίωση στο Android Auto.

Η τελευταία έκδοση των Google Maps για την πλατφόρμα του Android που προορίζεται για χρήση σε αυτοκίνητα, εισάγει μια έγκαιρη προτροπή κατά την άφιξη στον προορισμό του οδηγού, ρωτώντας τον αν επιθυμεί να διατηρήσει τις ακριβείς συντεταγμένες στάθμευσης. 

Μόλις η καθοδήγηση πλοήγησης σταματήσει κατά την είσοδο στον τελικό χώρο στάθμευσης, εμφανίζεται τώρα ένας διακριτικός διακόπτης που ρωτά αν είναι επιθυμητή η αποθήκευση της παρούσας θέσης. Με ένα απλό πάτημα που επιβεβαιώνει την πρόθεση, οι γεωγραφικές λεπτομέρειες καρφιτσώνονται αυτόματα στο Google προφίλ του χρήστη. Για μεγαλύτερη σιγουριά, η λειτουργία των Google Maps μπορεί ακόμη και να ρυθμίσει υπενθυμίσεις στο smartphone σχετικά με την τοποθεσία του οχήματος την επόμενη ημέρα. 

image.png.7921437d574087bc221f348cc58f8b29.png

Επιπλέον, το λογισμικό λαμβάνει υπόψη την πιθανή περιφορά γύρω κοντά στον τελικό προορισμό, σε περίπτωση που ο οδηγός έχει φτάσει αλλά δεν βρίσκει ελεύθερη θέση parking. Έτσι τη στιγμή που οι οδηγοί ενεργοποιούν τη ρύθμιση διατήρησης θέσης, η εφαρμογή καταγράφει τις τελικές παραμέτρους GPS και όχι τον αρχικό προορισμό άφιξης. Πάντως χρήστες αναφέρουν ότι αν ο χρήστης έχει ενεργοποιήσει τη διαιρεμένη προβολή στο Android Auto, η επιλογή διατήρησης θέσης στάθμευσης δεν εμφανίζεται, με αποτέλεσμα να απαιτείται αρχικά η σύντομη μετάβαση της εφαρμογής σε λειτουργία πλήρους οθόνης.

Από λειτουργική άποψη, αυτό αποτελεί μια ρεαλιστική επέκταση των υφιστάμενων δυνατοτήτων που εμφανίζονται ήδη μέσω των Google Maps τόσο σε συσκευές Android όσο και σε συσκευές iOS εδώ και αρκετό καιρό. 
 

  • Like 5