Δίνοντας τέλος σε μια μικρή περίοδο δοκιμών, η Google ανακοινώνει ότι το Nearby Share, γίνεται σταδιακά διαθέσιμο στους κατόχους Android smartphones.

Το Nearby Share αποτελεί στην ουσία την εναλλακτική πρόταση στο AirDrop της Apple για εύκολη αντιγραφή αρχείων μεταξύ διαφορετικών συμβατών συστημάτων, που δουλεύει όμως αποκλειστικά στις πλατφόρμες της Apple. Στην περίπτωση της Google, η λειτουργία ενεργοποιείται σταδιακά σε smartphones που τρέχουν Android 6.0 και άνω, επιτρέποντας την εύκολη και γρήγορη μεταφορά αρχείων και συνδέσμων χωρίς να χρειάζεται το ανέβασμά τους σε κάποια τρίτη υπηρεσία. 

Για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό, το Nearby Share στηρίζεται ανάλογα με την ανάγκη, σε διαφορετικές τεχνολογίες όπως Bluetooth, Bluetooh LE, webRTC ή peer-to peer Wi-Fi. Μέσα από το μενού του Android, υπάρχουν τρεις διαθέσιμες ρυθμίσεις ιδιωτικότητας, επιτρέποντας ακόμα και την ανώνυμη αποστολή αρχείων. Για την ώρα, η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε android smartphones, με αυτά της Samsung και της ίδιας της Google (Pixel), να είναι από τα πρώτα στα οποία θα ενεργοποιηθεί. 

Πάντως σε σχέση με το AirDrop της Apple που παρουσιάστηκε πριν 9 χρόνια, το Nearby Share δεν υποστηρίζει για την ώρα κάποια άλλη πλατφόρμα, με τη Google να δεσμεύεται ότι θα προστεθεί το επόμενο διάστημα σε Chromebooks ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι και τα Windows είναι στο στόχαστρο της. 

 

 

  • Like 1