Ήδη είναι εφικτό το τρέξιμο Android εφαρμογών στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη, μέσω της χρήσης ενός ειδικού app γνωστό ως BlueStacks.

Πλέον όμως ορισμένοι Κινέζοι προγραμματιστές προχωρούν ένα βήμα παραπέρα κάνοντας δυνατό το τρέξιμο του Android 4.0.3 “Ice Cream Sandwich” μαζί με υποστήριξη για το Google Play, σαν native εφαρμογή σε οποιοδήποτε σύστημα με Windows Vista, Windows 7 ή και Windows 8.

 

Ωστόσο το όλο project είναι ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης καθώς απαιτεί αρκετό tweaking, προκειμένου ο χρήστης να τρέχει το λειτουργικό σύστημα της Google, σωστά στον υπολογιστή του. Η δυσκολία κυρίως εντοπίζεται στο κατέβασμα και στο τρέξιμο εφαρμογών από το Google Play, καθώς ο υπολογιστής δεν θα αναγνωρίζεται ως έγκυρη συσκευή Android. H ιστοσελίδα όμως Reddit δίνει πληροφορίες πως να καταστεί κάτι τέτοιο δυνατό.

 

Το WindowsAndroid προσφέρει στους χρήστες ένα stock Android user interface και χρησιμοποιεί το Dalvik virtual machine για το τρέξιμο Android εφαμρογών. Εφόσον δεν υπάρχει η ανάγκη για προσομείωση των apps, μπορούν να εκμεταλλευτούν το hardware και τα γραφικά του υπολογιστή για hardware acceleration. Το πρόγραμμα υποστηρίζει τις περισσότερες αναλύσεις, ενώ όσοι δεν χρησιμοποιούν οθόνες αφής μπορούν να πλοηγηθούν στο UI με το ποντίκι.

 

Το όλο project, είναι γενικώς παραδεκτό, ότι δεν έχει κάποια χρηστική αξία, εντούτοις παρουσιάζει ενδιαφέρον και μπορεί να δώσει μια γεύση σε χρήστες που δεν έχουν δοκιμάσει ακόμη την πλατφόρμα του Android. Μπορεί τέλος να χρησιμοποιηθεί και από προγραμματιστές για την ανάπτυξη διαφόρων apps.

 

Link.png Site: ']techspot.com

File.png Download: http://www.socketeq.com/']WindowsAndroid