Ένα νέο τύπο ειδοποιήσεων που σας αφορούν και εμφανίζονται εκτός του browser, ανακοίνωσε η Google για το Chrome browser αλλά και το Chrome OS.

Οι νέες ειδοποιήσεις θεωρούνται ως αναβάθμιση ενός παλιού χαρακτηριστικού του Chrome και απευθύνεται κυρίως στους κατασκευαστές εφαρμογών και extensions για το Chrome. Έτσι μπορείτε αρχικά να ενημερώνεστε για τα νέα mail που έχετε δεχθεί στο λογαριασμό σας στο GMail ή να δείτε γρήγορα μια φωτογραφία που ανέβασε κάποιος φίλος/φίλη σας στο Google Plus εκείνη τη στιγμή και η οποία σας αφορά. Σε περίπτωση που δεν δείτε μια ειδοποίηση τη στιγμή που αυτή εμφανίζεται, δεν υπάρχει πρόβλημα αφού όλες οι ειδοποιήσεις συγκεντρώνονται και ο χρήστης μπορεί να τις εμφανίσει απλά με ένα κλικ.

 

chrome-rich-notifications.jpg

 

Από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι η δυνατότητα εμφάνισης των ειδοποιήσεων ακόμα και όταν ο browser είναι κλειστός ενώ μπορείτε πάντα να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις από εφαρμογές ή extensions που δε σας ενδιαφέρουν.

 

Για την ώρα οι εμπλουτισμένες ειδοποιήσεις είναι διαθέσιμες στη beta έκδοση του Chrome 28 για τα Windows ενώ η υποστήριξη για Mac θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούνιο.

 

Link.png Site: http://chrome.blogspot.gr/2013/05/richer-notifications-coming-to-chrome.html[/url]']Chrome Blog