Πριν αρχίσει την ομιλία του Eric Schmidt στη Βαρκελώνη (περισσότερα εδώ), στη σκηνή ανέβηκε ο Hugo Barra, Product Management Director του Android, ο οποίος ανακοίνωσε την επίσημη κυκλοφορία της beta έκδοσης του δημοφιλούς φυλλομετρητή Chrome για το λειτουργικό Android 4.0. Όπως ανέφερε ο Barra, ο Chrome θα είναι διαθέσιμος μέσω του Google Marketplace σε 20 χώρες άμεσα.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματά του είναι η ταχύτητα, το απλουστευμένο interface και η έξυπνη διαχείριση πολλαπλών tabs, ο αυτόματος συγχρονισμός του με το cloud, η ασφάλειά του και η δυνατότητα pre-loading σελίδων για να μειώσει τον χρόνο φόρτωσης σελίδων για τον χρήστη. Ο Barra διευκρίνησε επίσης ότι ο Chrome δεν θα έχει περιορισμό στον αριθμό των ανοικτών tabs, ενώ παρουσίασε τον εντυπωσιακό τρόπο με τον οποίο ο Chrome διαχειρίζεται τόσο τα tabs όσο και τα links σε μικρές οθόνες συσκευών. Και, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Barra, ακόμη κι αν δεν εντυπωσιάζουν όλα τα παραπάνω, ο Chrome έχει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα: είναι δωρεάν...

 

Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Chrome είναι ο συγχρονισμός μεταξύ συσκευών του ίδιου χρήστη. Έτσι, αν επισκεφτούμε μία ιστοσελίδα στον Chrome του υπολογιστή μας, στη συνέχεια μπορούμε να συνεχίσουμε την περιήγησή μας από τη φορητή μας συσκευή, χωρίς ουσιαστική διακοπή καθώς ο Chrome "θυμάται" τι είχαμε δει στον υπολογιστή. Παρ' όλα αυτά, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να απενεργοποιηθεί, όπως μας διαβεβαίωσε ο Barra.