Η ενσωμάτωση της υπηρεσίας Google Now στο Chrome browser υπήρξε ως φημολογία αρκετό καιρό κάτι που από σήμερα αποτελεί πραγματικότητα.

Αν και η ενσωμάτωση του στην τελική έκδοση του Chrome αργεί να γίνει, εντούτοις το πρώτο βήμα έγινε χθες με την τελευταία έκδοση του Chrome Canary browser ο οποίος αποτελεί την πρώτη δοκιμαστική έκδοση του Chrome και ο οποίος απευθύνεται σε προγραμματιστές οι οποίοι δοκιμάζουν πρώτοι τα νέα χαρακτηριστικά για μια μακρά περίοδο δοκιμών.

 

Το Google Now το γνωρίσαμε αρχικά στην πλατφόρμα του Android 4.1 Jelly Bean και είναι στην ουσία ένας ψηφιακός εικονικός βοηθός ο οποίος υπό τη μορφή καρτελών παρουσιάζει πληροφορίες τις οποίες αναζητά ο χρήστης αφού τις εκφωνήσει. Σε αυτές περιλαμβάνονται ο καιρός,, αποτελέσματα αγώνων, πληροφορίες για ταινίες, ρύθμιση ημερολογίου και πολλά άλλα. Πάντως στην πρώτη έκδοση που ενσωματώνεται στο Canary browser δεν περιλαμβάνονται όλες οι δυνατότητες της υπηρεσίας που υπάρχει στα android smartphones παρά μόνο ένα «μικρό μέρος» της όπως αναφέρει η Google.

 

Όσοι επιθυμούν να κάνουν τις δοκιμές τους, θα πρέπει να κατεβάσουν την τελευταία έκδοση του Chrome Canary και να ενεργοποιήσουν το χαρακτηριστικό εισάγοντας το κείμενο chrome://flags στη μπάρα διευθύνσεων. Στη συνέχεια μια κάρτα ειδοποίησης θα εμφανιστεί στο χρήση ενημερώνοντας τον ότι η υπηρεσία συγχωνεύτηκε με το system tray των Windows ή με το Κέντρο Ειδοποιήσεων του Mac.

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/google/2014/01/16/google-now-finally-arrives-chrome-canary-weather-sports-traffic-event-reminder-cards/#[/url]!srD9f']TheNextWeb