Αν δε σας αρέσουν τα τυχαία popups ή οι ψεύτικες ειδοποιήσεις που εμφανίζει μια ιστοσελίδα κατά την περιήγησή σας σ' αυτή, ο Chrome θα αναλάβει να σας κάνει τη ζωή ευκολότερη.

Με την επόμενη του έκδοση, ο Chrome 71 θα μπορεί να μπλοκάρει όλες τις διαφημίσεις μιας ιστοσελίδας αν αυτές θεωρηθούν από τον browser ως «επιθετικές». Τέτοιες διαφημίσεις σύμφωνα με τη Google είναι τα ψεύτικα μηνύματα, phising, αυτόματη μετάβαση σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη, καθώς και διαφημίσεις με μη αναμενόμενες περιοχές όπου μπορεί να γίνει κλικ με το ποντίκι.

Οι διαχειριστές των ιστοσελίδων μπορούν να δουν μια σελίδα αναφοράς στην οποία καταγράφονται τυχόν τέτοια κρούσματα που εντοπίστηκαν από τον Chrome, ενώ έχουν στη διάθεσή τους 30 μέρες προκειμένου να αναλάβουν να διορθώσουν το πρόβλημα αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Chrome θα μπλοκάρει αυτόματα οποιαδήποτε διαφήμιση εμφανίζεται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. 

Η κίνηση αυτή της Google αποτελεί συνέχεια των εργαλείων που παρουσίασε η εταιρεία πέρσι, τα οποία όμως δεν είχαν σημαντικά οφέλη για τους χρήστες, με πολλές από αυτές τις διαφημίσεις να χρησιμοποιούν διάφορα τρικ και να περνάνε τελικά τον έλεγχο του browser προκειμένου να εμφανίζονται κανονικά. Η Google ξεκαθαρίζει ότι οι χρήστες θα μπορούν να απενεργοποιήσουν το φιλτράρισμα των σχετικών διαφημίσεων μέσα από τις ρυθμίσεις αν το επιθυμούν. Ο Chrome 71 θα κυκλοφορήσει μέσα στο Δεκέμβριο.

ΤΝW

  • Like 3