Ο Google Chrome browser παρουσίασε μια νέα λειτουργία βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας για Android την περασμένη εβδομάδα, επιτρέποντάς σας να κλειδώνετε incognito tables πίσω από το δακτυλικό αποτύπωμά σας.

Τώρα, το Chrome για desktop υπολογιστές, αποκτά παρόμοια λειτουργία που βασίζεται στο βιομετρικό έλεγχο που υποστηρίζει ο υπολογιστής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google στο επίσημο blog της, ο Password Manager του Chrome για PC και Mac, υποστηρίζει πλέον τις επιλογές βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας του υπολογιστή σας. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να σαρώσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή το πρόσωπό σας για να αποκαλύψετε, να αντιγράψετε ή να επεξεργαστείτε κωδικούς που έχετε περάσει στο password manager του Chrome browser, όπως συμβαίνει και στην έκδοση για Android.Chrome-desktop-biometric-authentication-password-manager.jpg.webp.1f964db386e799581945f0566f569258.webp

Πολλοί υπολογιστές εκμεταλλεύονται ήδη τη λειτουργία ασφαλούς πρόσβασης Windows Hello για την αποκάλυψη των στοιχείων που έχει περάσει ο χρήστης στο password manager ενός browser συμπεριλαμβανομένου του Chrome, του Edge και άλλων εφαρμογών. Όμως πλέον η λειτουργία γίνεται εγγενής, κάτι που είναι ευπρόσδεκτο ούτως ή άλλως.

Σε κάθε περίπτωση, η Google αναφέρει ότι οι χρήστες του Chrome για desktop μπορούν να χρησιμοποιούν το βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας για να συμπληρώνουν αυτόματα αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης στις αντίστοιχες φόρμες. Η Google ανακοίνωσε αρκετές ακόμη βελτιώσεις στο blog post της, συμπεριλαμβανομένης της θόλωσης των ακατάλληλων εικόνων στην Αναζήτηση από προεπιλογή, της διευρυμένης λειτουργικότητας Virtual Card αλλά μόνο για τις ΗΠΑ, καθώς και των βελτιωμένων επιλογών απορρήτου στην Αναζήτηση για iOS.