Η Google παρουσιάζει μια νέα λειτουργία στο Android που θα προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής όταν περιηγείστε σε ιστότοπους με τη λειτουργία Incognito.

Ο τεχνολογικός γίγαντας αποκάλυψε σε ανάρτηση του στο blog ότι η δυνατότητα κλειδώματος των παραθύρων Incognito του Chrome browser με βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας στο smartphone, θα κάνει την εμφάνισή του και στου χρήστες Android κινητών μετά το ντεμπούτο της στο iOS. Όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, θα πρέπει να επαληθεύετε την ταυτότητά σας μέσω ελέγχου προσώπου ή δακτυλικού αποτυπώματος κάθε φορά που επιστρέφετε σε μια καρτέλα Incognito μετά την έξοδο από το Chrome ή την πλοήγηση σε μια άλλη εφαρμογή. 

Τα κλειδωμένα Incognito tabs έγιναν για πρώτη φορά διαθέσιμα στο Android το 2022, πάνω από ένα χρόνο αφότου η Google άρχισε να τα δοκιμάζει στο iPhone και iPad αλλά ως πειραματικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να ενεργοποιήσετε μέσω μιας ρύθμισης. Με βάση την εμπειρία της ιστοσελίδας 9to5Google από τη χρήση του στο Android πέρυσι, η λειτουργία εμφανίζει μια γκρίζα οθόνη με το λογότυπο Incognito στο κέντρο όταν επιστρέφετε σε μια καρτέλα που προστατεύεται από τη λειτουργία απορρήτου. Στη συνέχεια θα πρέπει να πατήσετε "Ξεκλείδωμα Incognito" για να ενεργοποιήσετε τον βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας ή να επιλέξετε να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας με τον κωδικό PIN. 

Ενώ η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη για όλους, μπορείτε να ελέγξετε αν έχετε ήδη πρόσβαση σε αυτήν πατώντας στο μενού με τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα Απόρρητο και ασφάλεια για να ενεργοποιήσετε το "Κλείδωμα καρτελών Incognito όταν φεύγετε από το Chrome", αν είναι ήδη διαθέσιμη ως επιλογή.

  • Like 1
  • Thanks 4