Το 2010, η Google είχε παραδεχτεί ότι τα αυτοκίνητα που είχε χρησιμοποιήσει στην υπηρεσία Google Maps και Streetview, συγκεντρώνουν διάφορες πληροφορίες από ανοιχτά δίκτυα Wi-Fi, όπως τους κωδικούς, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα μεγάλο αριθμό Ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας.

Σύμφωνα με αναφορές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, η δικαιοσύνη επιδίκασε στην εταιρεία πρόστιμο ύψους €145,000 ($189,230), ποσό ελάχιστο σε σχέση με τα τριμηνιαία έσοδα της Google. Η υπόθεση αφορά στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά την διάρκεια του 2008 - 2010, με την ίδια να επιμένει ότι δεν τα έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα, ενώ ήδη έχει σταματήσει την πρακτική αυτή.

 

Αν και το 2010 είχε δηλώσει ότι θα διαγράψει εντελώς αυτά τα αρχεία, το 2012 ανέφερε ότι λανθασμένα διατήρησε ένα μικρό μέρος αυτών. Η χρηματική ποινή έρχεται ως μέρος της συμφωνία που προσπαθεί να συνάψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την εταιρεία στο τομέα της δραστηριοποίησής της στις μηχανές αναζήτησης, με την Microsoft και άλλες εταιρείες να καταδικάζουν τις μονοπωλιακές πρακτικές της.

 

Link.png Site: http://www.neowin.net/news/google-fined-145000-in-germany-over-wifi-street-view-data[/url]']neowin.net