Το Google Maps μας συνοδεύει πιστά στα ταξίδια μας με το αυτοκίνητο εδώ και πάνω από μια δεκαετία, βοηθώντας μας να φτάσουμε σε μέρη που δεν ξέρουμε πώς να πάμε.

Και σε συνδυασμό με το Android Auto, έχετε μια σταθερή εμπειρία πλοήγησης που σας επιτρέπει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στο δρόμο ενώ πηγαίνετε σε μέρη. Ακόμα και τότε, αν χρησιμοποιείτε το Android Auto, υπάρχει ένας περίεργος περιορισμός -δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα το Google Maps στο τηλέφωνό σας και στο σύστημα Android Auto του αυτοκινήτου σας. Αυτό φαίνεται τελικά να αλλάζει καθώς ορισμένοι χρήστες στο Reddit αναφέρουν ότι είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τους χάρτες της Google τόσο στο αυτοκίνητό τους όσο και στο smartphone  τους.

Αυτός ο περίεργος περιορισμός σήμαινε ότι αν θέλατε να χρησιμοποιήσετε το Android Auto για να εμφανίσετε οδηγίες, η εφαρμογή θα αρνιόταν να ανοίξει στο τηλέφωνο Android, δηλώνοντας "Το τηλέφωνό σας δεν μπορεί να εμφανίσει τους χάρτες Google ενώ εκτελείται το Android Auto". Για ορισμένους, αυτό ήταν ένα σημαντικό μειονέκτημα, καθώς η έκδοση Android Auto εμφανίζει μόνο πλοήγηση turn-by-turn, μια πρόβλεψη χρόνου άφιξης, την υπολειπόμενη απόσταση και χειριστήρια μουσικής. Τώρα, όμως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα δύο συστήματα.

image.png.888272056e9d47b53366b3597a7e668b.png

Κάτι τέτοιο είναι σημαντικό, επειδή η πλοήγηση Android είναι λίγο πιο λεπτομερής, δείχνοντας μια πλήρη λίστα οδηγιών, οπότε αν έχετε έναν συνοδηγό που έχει επίσης τα μάτια του στο δρόμο, μπορεί να σας βοηθήσει χρησιμοποιώντας την έκδοση του smartphone και βλέποντας τα επόμενα βήματα.

Παρόμοια δυνατότητα είχε παρουσιαστεί για ένα μικρό διάστημα τον Φεβρουάριο, αλλά μάλλον επρόκειτο για ακούσια δυσλειτουργία, αφού αφαιρέθηκε μετά από μόλις δύο ημέρες. Ωστόσο, πολλοί χρήστες ανέφεραν την ευρεία εξάπλωσή του πρόσφατα, ενώ ορισμένοι το έλαβαν ήδη πριν από λίγες ημέρες. Φαίνεται ότι αυτή η λειτουργία ήρθε τώρα για να μείνει, ώστε να μπορείτε με ασφάλεια να πείτε στον έμπιστο συνοδηγό σας να σας βοηθήσει στο δρόμο.

  • Like 4
  • Thanks 1