Η Αθήνα αποτελεί μία από τις νέες πόλεις που οι χρήστες της mobile εφαρμογής των Google Maps μπορούν να δουν κορυφαία αξιοθέατα, με έναν εντυπωσιακό τρόπο.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να αναζητήσει συγκεκριμένα μέρη στα οποία στη συνέχεια μπορεί να “πετάξει” εικονικά από πάνω τους, να τα δει σε διάφορες ώρες της ημέρας αλλά και σε διάφορες καταστάσεις (πχ. Βροχή) κ.α. Συγκεκριμένα μπορείτε να φτάσετε μέχρι την Ακρόπολη, να δείτε τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο και το Θέατρο του Διονύσου. Στη συνέχεια μπορείτε να κατηφορίσετε προς την αψίδα του Αδριανού και το ναό του Ολυμπίου Διός ή να δείτε να δείτε το  Ηρώδειο έτοιμο να φιλοξενήσει μια παράσταση, Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ή να κάνετε μια στάση στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

 

Για να κάνει εφικτή τη συγκεκριμένη λειτουργία, η Google χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη και δισεκατομμύρια εικόνες στο σύνολο προκειμένου να δημιουργήσει μια πολυδιάστατη απεικόνιση  του κόσμου με αξιόπιστες πληροφορίες που τοποθετούνται από πάνω. Σε συνδυασμό με άλλες δυνατότητες των Google Maps, ο χρήστης μπορεί επίσης να δει πόσος κόσμος αναμένεται στο αξιοθέατο ανάλογα με την ώρα, προκειμένου να προγραμματίσει καλύτερα την επίσκεψή του δια ζώσης.

Το Immersive View είναι διαθέσιμο σε αρκετές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Άμστερνταμ, το Δουβλίνο, τη Φλωρεντία και τη Βενετία.

Παράλληλα η Google ανακοίνωσε και τη σταδιακή διάθεση των glanceable directions που είχε ανακοινωθεί πριν μερικές εβδομάδες. Με τη λειτουργία αυτή, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί εύκολα την πρόοδο του ταξιδιού του απευθείας από την οθόνη κλειδώματος ή την επισκόπηση της διαδρομής του.

gΜόλις συνδεθείτε, ζητήστε οδηγίες για τον προορισμό σας και ξεκινήστε. Θα βλέπετε επικαιροποιημένες εκτιμώμενες ώρες άφιξης, καθώς και πού πρέπει να στρίψετε την επόμενη φορά - πληροφορίες που προηγουμένως ήταν διαθέσιμες μόνο στην ολοκληρωμένη λειτουργία πλοήγησης. Και, αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε άλλη διαδρομή, το δρομολόγιο σας θα ενημερώνεται αυτόματα. Τα glanceable directions  λανσάρονται παγκοσμίως αυτό το μήνα για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους οδηγούς, σε όλο το κόσμο, για Android και iOS.

  • Like 7