Η Google παρουσίασε σήμερα μια νέα εμφάνιση στην αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Gmail, για μεγαλύτερη ευκολία αλά και ταχύτερη στην πλοήγηση του χρήστη στα μενού της υοηρεσίας. Έτσι όταν ο χρήστης πατά το κουμπί της δημιουργίας ενός νέου email εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο της σύνταξής του, το οποίο μοιάζει με αυτό του chat με μεγαλύτερο όμως μέγεθος.

Με αυτό τον τρόπο είναι ευκολότερη η αναζήτηση σε άλλα email κατά τη σύνταξη ενός νέου, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να κλείσει και να αποθηκεύσει το email στα "πρόχειρα" και να το ξανά ανοίξει όταν το χρειαστεί. Παρόμοια εμφάνιση έχει και η απάντηση σε ένα email έτσι ώστε η διαδικασία να θυμίζει μέρος μιας συζήτησης άμεσων μηνυμάτων. Επίσης κατά την πληκτρολόγηση ονομάτων στο πεδίο αποστολής εμφανίζονται οι προτεινόμενες επαφές και οι φωτογραφίες τους, σύμφωνα με όσα έχουν πληκτρολογηθεί. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα drag and drop των διευθύνσεων μεταξύ των πεδίων to:, cc: και bcc:.

 

Η νέα εμφάνιση της αποστολής νέου email βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο και από σήμερα θα ξεκινήσει να εμφανίζεται στους χρήστες της υπηρεσίας ως εναλλακτική προβολή μέχρι να καθιερωθεί ως προεπιλογή για όλους. Για τη δοκιμή της αρκεί να επιλέξετε την αντίστοιχη επιλογή που θα εμφανίζεται δίπλα από τις ετικέτες, στο πάνω μέρος της οθόνης αποστολής.

 

Link.png Site: Gmail blog