Κατευθείαν από τα γνωστά Google Labs, έρχεται η πολυαναμενόμενη χρήση του Gmail λογαριασμού μας offline, χωρίς δηλαδή να υπάρχει σύνδεση στο Internet.

 

Με τη βοήθεια του Google Gears, κάθε φορά που συνδεόμαστε στο Gmail, η cache συγχρονίζεται με του servers του Gmail έτσι ώστε σε περίπτωση που χάσουμε τη σύνδεση με το Internet να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα email μας και όχι μόνο. Το Gmail αυτόματα θα χρησιμοποιήσει όλα τα δεδομένα που έχει αποθηκεύσει στο σκληρό σας δίσκο και εσείς μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε όλες τις δυνατότητες του gmail.com όπως αναζήτηση email, προσθήκη ετικετών(label), εγγραφή/διαγραφή email καθώς και τη προσθήκη αστεριού στα πιο σημαντικά email σας. Όλα αυτά χωρίς να υπάρχει σύνδεση ενώ μόλις η πρόσβαση σας στο Internet αποκατασταθεί, αυτόματα θα γίνει ο συγχρονισμός όλων των νέων δεδομένων χωρίς να χρειαστεί κάποια άλλη κίνηση από τον χρήστη.

 

Η δυνατότητα αυτή έχει ξεκινήσει να προστίθεται δοκιμαστικά σε όλο και περισσότερους λογαριασμούς Gmail. Για να την ενεργοποιήσετε θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Google Gears καθώς και να επιλέξετε από τις Ρυθμίσεις του Gmail, τη καρτέλα Tab και συγκεκριμένα τη λειτουργία Offline Gmail. Αν δεν υπάρχει αυτή η ρύθμιση στις επιλογές σας τότε θα χρειαστεί να κάνετε λίγο υπομονή.

 

Link.png Site: Gmail Blog

Video Video: